Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anti-verveeltips voor in de auto op weg naar vakantie

31 juli 2018 · Leestijd 2 min

Op weg naar vakantie zit je samen met je broertje of zusje op de achterbank van de auto. Bij gebrek aan beter sla je elkaar de hersens in, waarna je ouders weer boos worden op jullie. Veertien uur met elkaar in een veel te kleine ruimte, wát een ellende. Om te voorkomen dat jullie elkaar de haren invliegen, hebben we wat anti-verveeltips voor je op een rij gezet.

Ga vloggen

Er bestaat niets leukers dan een roadtrip video. Dus pak die camera, zet je beste vlogstem en -gezicht op en gaan. Ben je met een vriendin of familielid? Doe dan samen een vette challenge of Q&A. Als je thuiskomt heb je tenminste nog iets om van na te genieten én om te delen met je vrienden.

Slapen

We weten allemaal dat deze activiteit zo’n 80% van de autorit in beslag neemt. Voordeel: de tijd gaat supersnel en je hebt daarna lekker last van je nek.

Muziekspel

Hiervoor moet je even je ouders overhalen. Je moeder krijgt de rol van miss DJ, zij zet de nummers een paar seconden aan. Jullie raden vervolgens het nummer of maken het liedje af. “My lighthouse, my lighthouse….”

Podcast

In plaats van naar een schermpje te staren, kun je met een podcast of een luisterboek ook nog van het uitzicht genieten. Van een spannende thriller tot een hilarische podcast, er zit sowieso iets voor jou tussen.

Taal leren

Je moet in Frankrijk natuurlijk wel fatsoenlijk een baguette kunnen bestellen, en in Spanje gaan ze ook echt niet akkoord met alleen ‘Ola’. Neem je boekje mee en oefen alle woorden die je op vakantie nodig hebt!

Wat doe jij áltijd op weg naar vakantie? Let us know!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡