Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIZAR: Amerikaanse visser wordt opgeslokt (en uitgespuugd) door walvis

14 juni 2021 · Leestijd 3 min

Nee, dit is niet een van onze Bijbelvirals waarin we jullie aan het eind van het artikel vertellen dat dit eigenlijk het verhaal van Jona en de walvis is. Afgelopen week is het een Amerikaanse visser écht overkomen: hij is – net als Jona - opgeslokt en uitgespuugd door een bultrug. Michael: “Ik dacht dat ik doodging.”

De 56-jarige Michael Packard uit Massachusetts (Verenigde Staten) is al veertig jaar kreeftenvisser, maar zoiets bizars als hem vorige week overkwam, heeft hij nog nooit meegemaakt. “Ik was aan het duiken naar kreeften in Cape Cod toen een bultrug (walvissoort, red.) me probeerde op te eten. Ineens werd het pikkedonker”, vertelt hij bij nieuwszender CBS. Michael schrok enorm en dacht eerst dat hij door een haai gebeten was. Toch voelde hij geen pijn, waardoor hij zich realiseerde dat hij in de bek van een walvis zat. De visser was ervan overtuigd dat de walvis hem zou doorslikken. “Ik dacht dat ik doodging en gelijk schoten mijn vrouw en kinderen door mijn hoofd."

De tekst gaat verder onder de foto

afbeelding

Beeld: ANP

Halve minuut

Bizar genoeg was Michael volledig bij bewustzijn tijdens zijn dertig seconden durende verblijf in de bek van het dier. Hij kon namelijk ademen door de persluchtfles die hij nog meedroeg. Na de halve minuut zag Michael letterlijk weer licht aan de horizon. “Het dier begon met zijn kop te schudden en voordat ik het wist, lag ik weer in het water.” Een collega zag dat Michael werd uitgespuugd en zette een reddingsactie in gang. Gelukkig viel het allemaal mee. De visser heeft er alleen een paar blauwe plekken aan overgehouden.

Zeldzaam ongeluk

Een Amerikaanse onderzoekster - Jooke Robbins - doet onderzoek naar de bultrug en heeft nog niet eerder van zo’n ongeluk gehoord, zegt ze tegen persbureau AFP. Ze legt uit dat de bultrug een vrij brede bek heeft, maar wel een smalle keel. Volgens haar kan de walvis daarom nooit zoiets groots als een mens doorslikken. Jooke: “Michael was op de verkeerde plek op het verkeerde moment.” Dat zat bij Jona net wat anders…

Bron: NOS

Beeld: Facebook

Lees hier hoe het verhaal van Jona – de meest chagrijnige en slechtste profeet ooit - ook alweer precies zat!

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡