Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alle do’s & dont's tijdens het hospiteren

11 augustus 2016 · Leestijd 3 min

Studeren in een verre stad. Aangezien vier uur treinen per dag (waarschijnlijk) geen optie is, zal je een kamer moeten zoeken. Een dergelijk onderkomen bevindt zich vaak in een studentenhuis, dus zal je moeten hospiteren. En daar zijn belangrijke regels voor. Wij zetten alle do’s & dont’s op een rij.

Do's bij hospiteren

Neem iets mee.

En dan geen bos bloemen of een reep chocolade, maar iets origineels. Dan val je op tijdens het hospiteren. Word je (positief) onthouden en maak je vanzelf meer kans op die felbegeerde kamer.

Actieve houding.

Je wil er wonen, dus straal dat ook uit. Ga niet onderuitgezakt zitten, maar stel vragen en wees nieuwsgierig naar het huis en inwoners. Maak oogcontact. Dat wordt gewaardeerd.

Vooraf lijstje maken van wat je wil.

Zodat je ook gerichte vragen kan stellen. Dat komt zelfverzekerder en geïnteresseerder over.

Jezelf blijven.

Je moet nog een poos met deze mensen samenwonen en dan is het belangrijk dat jouw karakter een beetje klikt met dat van degene die er al wonen.

Mocht je onverhoopt toch worden afgewezen, vraag dan na waarom je het niet geworden bent. Dan kan je daar de volgende keer rekening mee houden.

Don'ts bij een hospiteeravond

Ouders meenemen.

Never! Als je op kamers gaat, word je zelfstandig. En daar horen je ouders niet bij. Natuurlijk - als je eenmaal de kamer hebt - mogen ze wel komen kijken, maar laat ze bij de hospiteeravond alsjeblieft buitenstaan.

Zeggen hoe vaak je al bent afgewezen bij andere hospiteeravonden.

Dan vragen ze zich meteen al af waarom dat zo is, dus sta je gelijk 1-0 achter.

Flirten met één van je toekomstige huisgenoten.

NEE. Een knipoogje of compliment over het uiterlijk gaat je geen kamer brengen. Liefdes binnen een studentenhuis zijn namelijk een no-go.

Kom niet te vroeg of te laat op de hospiteeravond.

Een hospiteeravond is namelijk een geplande gebeurtenis. Precies op tijd zijn is dus belangrijk, want grote kans dat er een hospitant voor of na je komt. Anders gooi je het schema in de war en kan je die kamer direct op je buik schrijven!

Succes met hospiteren. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, heb je binnen de kortste keren een supertoffe kamer in een kei-leuk huis. Hospiteer ze!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡