Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alies: “Het klinkt gek, maar ik bid regelmatig schreeuwend”

20 februari 2019 · Leestijd 3 min

God is fantastisch, maar soms ook onbegrijpelijk. Alies (21) heeft een serieus slaapprobleem: “Als ik boos ben, probeer ik te bidden. Ik snap niet waarom ik God op zo’n moment niet voel.”

Je bent boos op God, vertel

“Klopt. Ik heb sinds vorig jaar mei een slaapprobleem. Dit is geleidelijk aan erger geworden en ik ben nu op een punt dat ik gemiddeld 3 uur per nacht slaap. Een gevolg hiervan is dat ik niet meer heel veel kan doen. Ik moest ook stoppen met mijn studie. Aan het begin was ik nog niet echt boos op God, dat is na een tijdje gekomen. Als je maar drie uur slaapt, heb je veel tijd om te bidden. Ik dacht vaak: als ik iets vraag, dan luistert God en geeft hij antwoord. Toen dit heel lang niet gebeurde begon ik me af te vragen waarom niet.”

Wat doe je als je boos bent op God?

“Als ik boos ben, probeer ik te bidden. Ik breng al mijn gevoelens bij God. God weet toch al hoe ik mij voel. Dit uitspreken geeft verlichting. Als ik heel boos ben, stop ik met bidden. Ik dacht vaak: als ik iets vraag, dan luistert God en geeft hij antwoord. Toen dit heel lang niet gebeurde begon ik me af te vragen waarom niet.  Na een tijdje stilte komt er vaak een schreeuwend gebed.

Het klinkt misschien gek, maar ik ben dan schreeuwend aan het bidden. Vaak zoek ik een plekje in de natuur, waar ik het uit kan roepen naar God. In zo’n schreeuwend gebed uit ik al mijn emoties. Dingen die eigenlijk altijd terug komen zijn: “Waarom ik?”, “Het is niet eerlijk” en “Waarom is God stil, waarom hoor ik niks?”. Het is moeilijk. Vooral omdat ik niet snap dat ik God niet voel, in de Bijbel lees ik altijd over een God die betrokken is bij de levens van mensen. Waarom merk ik er dan niks van?”

Is je relatie met God veranderd?

"Mijn relatie met God is zeker veranderd. Een relatie onderhouden met Hem kost vaak meer energie dan dat het oplevert. Ik zou wel willen dat het anders is, maar ik heb niet echt het gevoel dat er iets uit komt. Als het even kan probeer ik nog gewoon naar de kerk te blijven gaan, het is vooral het stukje persoonlijke stille tijd wat ik niet meer doe.

Ik blijf wel altijd op God vertrouwen. Mijn boosheid komt met ups en downs. Het ene moment is heftiger dan het andere. Ik weet dat God nog steeds bij mij is, maar het is lastig als je er niks bij voelt. Om minder boos te zijn, is het ook belangrijk om te realiseren dat je niet perse verhoord hoeft te worden, maar vooral gehoord. God zal altijd luisteren, zelfs als je schreeuwt.”

Ben jij ook boos op God (geweest)? Stuur ons een bericht met waarom jij boos bent. Instagram / Facebook (EOBEAM) of Whatsapp (06-83673700). 

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡