Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Agente deelt heftig verhaal over 112-gesprek met tienjarige

22 november 2018 Leestijd 2 min

Het is de week tegen kindermishandeling. Naar aanleiding daarvan deelt agente Henrieke Schoonekamp haar bijzondere ervaring toen ze een 112-melding kreeg van een tienjarig meisje in paniek.

Papa slaat mama

“Kunnen jullie alsjeblieft heel snel komen, papa slaat mama!”, zo omschrijft Henrieke de eerste, heftige zin die ze door de telefoon hoort. Zo snel als ze kan, stuurt ze haar collega’s richting het adres dat het meisje haar zojuist heeft gegeven. Ondertussen probeert ze haar gerust te stellen en geeft ze instructies om te voorkomen dat haar vader het telefoongesprek opmerkt. “Als papa boven komt, dan leg je de telefoon naast je neer, op de kop, dan ziet hij niet dat je belt, maar weet ik wat er gebeurt.” Het hele verhaal lees je hieronder.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een enge filmsc猫ne

Terwijl zowel Henrieke als het meisje in spanning zitten, probeert zij zoveel mogelijk informatie te krijgen. “Vijf minuten zijn er pas om. Het voelt als vijf uur. Ik zeg haar dat ik heel trots op haar ben”, schrijft de agente in haar blog. Bij het lezen van dit verhaal, krijg je automatisch kippenvel. Het lijkt wel een enge filmscène.

Een dapper meisje op zolder

Na alle spanning en paniek die Henrieke heeft omschreven, is het einde eindelijk daar. “Ik ontspan pas als de anderen me vertellen dat het goed met haar gaat”, vertelt de agente, “de vader wordt aangehouden, de moeder is niet gewond. De drie kinderen zijn ongedeerd. Dankzij dat kleine dappere meisje op zolder.”

Landelijk worden er veel heftige, mooie, bijzondere verhalen gedeeld door politieagenten via Echte Politieverhalen. De blogs laten de mens achter de politieman of -vrouw zien. Het stuk van Henrieke kreeg vanzelfsprekend ontzettend veel positieve reacties.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕