Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Adem Project maakt lied voor Blue Monday: 'Als het te diep is'

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Het Adem Project is een groep christelijke artiesten die muziek schrijft voor jongeren. Op Blue Monday (de zogenaamde deprimerendste dag van het jaar) publiceren ze het nieuwe nummer 'Als het te diep is'. Samen met #nietalleen, een organisatie die lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers koppelt, lanceren ze een website (itsoknottobeok.nl) waar verschillende christenen zoals aanbiddingsleider Jannica van Barneveld en zanger Dwight Dissels hun verhaal over donkere gedachtes of depressiviteit delen.

Ga je door een donkere periode? Je bent niet alleen!

De motivatie voor dit project wordt duidelijk als je itsoknottobeok.nl bezoekt:

In Nederland krijgt één op de vijf volwassenen ooit te maken met een depressie. Bij jongeren tussen de 18 en 24 jaar komt dit het meest voor (6,7%).

Tijdens corona is dat aantal flink toegenomen. 57% van de jongeren voelt zich steeds vermoeider en somberder. 74% van de jongeren tot 34 jaar heeft sinds de corona-crisis mentale klachten
(Trimbos Instituut)

Hulp via website

Op de nieuwe website van het Adem Project is er mogenlijkheid om aan te geven dat je je niet oké voelt. Vervolgens wordt je doorgelinkt naar verschillende initatieven waar je kan praten of waar je praktisch hulp kan ontvangen. Je kunt op de website luisteren naar verhalen van andere christenen over hun donkere periode, onder andere Jannica van Barneveld, Dwight Dissels, Pearl Jozefzoon, Abigail Martina en Shelton Telesford zijn hier te vinden. Ook kan je je steun uitspreken door een 'it's ok not to be ok' hoodie aan te schaffen voor 44 euro.  

Benieuwd naar de website? Bezoek hem hier!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡