Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kyara eet 9 dagen lang niets: “Ik voel Gods aanwezigheid enorm”

28 februari 2020 · Leestijd 3 min

De veertigdagentijd is afgelopen woensdag begonnen. Een periode waarin christenen naar Pasen toeleven. Sommige christenen kiezen ervoor om dit te doen door te vasten. Kyara (19) vast ook: Negen dagen lang eet ze niets. Ze drinkt alleen thee, bouillon en water.

“Een hele week lang vast ik van voedsel, in totaal 9 dagen lang. Elke dag kom ik samen in de kerk met ongeveer 500 mensen. Het vasten doe ik via de organisatie van Herman Boon. Het heet Bidden en Vasten. Naast het vasten krijg ik ook onderwijs over verschillende onderwerpen in het christelijke leven, bijvoorbeeld wat vasten is, hoe je de Bijbel leest, zonde en de heilige Geest. Ook leer ik bidden en doordat ik aan het vasten ben, kom ik veel dieper in het christelijk geloof en merk ik dat het veel beter gaat dan normaal. In het dagelijks leven zijn er vaak afleidingen. Die heb ik hier niet.”

Aangeraden

“Een vriendin van mij die al vaker aan dit soort vasten heeft mee gedaan, raadde het me aan. Door mijn enthousiasme besloten mijn ouders ook mee te doen. Het is fijn dat ik hier mensen ken, ondanks dat het een persoonlijke ervaring is die je meemaakt. Je kunt elkaar bemoedigen als het even wat minder gaat.”

Bidden en vasten

"Tijdens het vasten laat ik mijn lichamelijke vlees sterven, dit doe ik door niet te eten en daardoor word ik wakker in mijn geest. Dat wakker worden in mijn geest gebeurt omdat ik niet meer naar de verlangens van mijn vlees luister en alleen naar Gods stem. Je komt dieper in de geestelijke wereld en daardoor voel je Gods aanwezigheid zo veel meer om je heen.”

“De dagen zijn hier wel lang, ik zit hier van 10 uur ‘s ochtends tot half 10 's avonds. Het is heel intensief, zeker zonder eten. Maar het is een geestelijke keuze die ik heb gemaakt. Omdat het een bewuste keuze is, merk ik dat ik er bijna geen moeite mee heb. De eerste drie dagen waren wel zwaar want je lichaam krijgt plotseling geen voedsel meer, maar daarna ging het wel. Ik raak gewend aan het ritme, mijn lichaam past zich erop aan.”

De werken van God

“Ik heb gemerkt dat God hier hele grote werken doet. Ik leer ook ontzettend veel over mezelf en ervaar super veel liefde van Jezus. Ik heb het idee dat ik meer en meer verander naar hoe God naar me kijkt, hierdoor ga ik mezelf en de wereld om me heen ook echt anders zien."

Wil jij weten wat vasten nou precies is? Lees dan het artikel waar we je meer vertellen over vasten en waarom je hier aan mee zou kunnen  doen.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡