Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x christelijke tatoeages

19 juni 2018 · Leestijd 2 min

Steeds meer mensen laten een 'christelijke' tatoeage zetten. Waar de één ervan gruwt, gaat de ander hélemaal los. Wij vonden een paar interessante ideetjes voor christelijke tattoo's. Zou jij ervoor gaan?

Bijbelteksten, gevouwen hangen, kruisjes, visjes en lyrics uit christelijke tracks. Uit een rondgang die Reformatorisch Dagblad een paar maanden geleden deed onder vijftien tatoeage shops, blijkt dat zij steeds vaker 'christelijke tatoeages' bij hun klanten zetten. Een tatoeëerder vertelde dat hij onlangs nog het Onze Vader op de ribben van een priester uit Emmeloord had vereeuwigd. Zijn verklaring? Het taboe op tatoeages onder christenen zou kleiner worden. Een kleine zoektocht op social media levert inderdaad aardig wat religieuze printjes op. Kijk maar:

Iets Hebreeuws

afbeelding

Gewoon iets in het Hebreeuws. Geen idee wat er staat. Het staat in ieder geval interessant. 

Een Bijbeltekst

afbeelding

Deze is vast gezet door iemand die op de EO-Jongerendag 2016 was! Goede reminder, wel. 

Moeilijke symbolen

afbeelding

Deze is leuk voor als je interessant wil doen tijdens feestjes. Want je gaat sowieso de vraag krijgen waar je tatoeage voor staat. Zorg dat je kennis paraat hebt. Allereerst zie je hier het monogram van Christus, samengesteld uit de Griekse letters X en P, die de eerste letters van Christus vormen. Daaromheen staan de Griekse symbolen voor Alfa en Omega, een uitdrukking uit het christendom die Gods almacht symboliseert. Dus.

Het ichtusvisje

afbeelding

Waarom zou je 'm alleen maar achterop je auto plakken, als ie ook gewoon op je arm past? 

Een kruis

afbeelding

Deze is vrij... groot, al zeggen wij het zelf. En onhandig dat je hem nooit zelf kan zien, als de tatoeage op je rug staat. Gelukkig bestaan er ook iets subtielere kruis tatoeages.

WWJD

afbeelding

Vet handig voor als je die bandjes om je pols irritant vindt. Kun je toch je statement maken!

Geen spijt

afbeelding

Er zijn van die momenten dat je misschien toch spijt gaat krijgen van wat je op je arm hebt gezet. In het geval dat je de spellingscontrole vergeten bent, bijvoorbeeld. 

Bron: Relevant Magazine

Lees ook dit artikel: "Ik wil God aanbidden met mijn tattoos"

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡