Ga naar submenu Ga naar zoekveld

70.000 dollar fooi?!

25 april 2016 Leestijd 2 min

Serveerster Liz was aan het werk en bediende de tafel van brandweermannen Tim en Paul. Terwijl ze serveerde, hoorde ze de vurige verhalen van de firefighters en voelde: ik moet iets doen. Ze betaalde hun rekening. Wie had gedacht dat haar goede daad z贸 beloond zou worden!

Brandweermannen Tim Young en Paul Hullings hadden net een shift van twaalf uur lang blussen en de omgeving ontruimen erop zitten en waren helemaal kapot. Na hun dienst reden ze naar een restaurant om wat te eten en wakker te blijven met 'het sterkste kopje koffie dat een mens aankan'. Tijdens de maaltijd bespraken ze wat ze mee hadden gemaakt en hoe ze zich voelden. Serveerster Liz Woodward ving stukjes van hun gesprek op en bleef bij hun tafeltje hangen. Toen Paul en af wilden rekenen, kregen ze het volgende briefje:  

afbeelding

Bij beide mannen gingen de waterkranen open na zo鈥檔 hectische dag. Ze bedankten Liz en eenmaal thuis vertelde Tim op Facebook wat Liz gedaan had. Hij schreef: "Het was zo鈥檔 aardige daad! Ik ga mijn vrienden zeker het restaurant van Liz aanbevelen. Als Liz je serveerster is: geef haar een dikke fooi!"
Rolstoelbusje voor haar vader
Na een kleine zoektocht op Facebook, zagen Tim en Paul dat haar vader sinds vijf jaar verlamd is. Liz was een donatiepagina begonnen om een busje te kopen, zodat ze haar vader mee kon nemen in zijn rolstoel. Tim deelde de pagina en de donaties stroomden binnen! Binnen een paar dagen had Liz 70.000 dollar, veel meer dan de 17.000 dollar die ze nodig had. Liz was heel erg verbaasd en vond het heel bijzonder dat iedereen haar zo hielp. Liz vertelt aan de site Faith It: "Ik had niks anders dan een glimlach terug verwacht. Dit laat zien wat er gebeurd als je aardig bent voor elkaar. Het kleinste gebaar kan je hele leven veranderen."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕