Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 tips om te bidden die ALTIJD van pas komen

9 mei 2018 · Leestijd 3 min

Handjes gevouwen of juist gewoon lekker los, ogen áltijd dicht of gewoon hardop praten onder de douche: bidden kan op zoveel manieren. Toch is het ondanks de vele opties lang niet altijd even makkelijk om met God te praten. Want oeps, ben je weer in slaap gevallen. Of je krijgt net zeep in je oog waardoor je even bent afgeleid. En hoe zit het eigenlijk met de woorden die je moet gebruiken? Hoort God je het liefst formeel of hoort hij je liever als een vriend? Met deze tips helpen we je een handje op weg!

1. Het is geen spreekbeurt

Je hoeft heus niet stapje voor stapje te bidden, of heel netjes te praten. Praat gewoon zoals je normaal ook zou praten, God begrijpt wel wat je bedoelt.

2. Niet teveel afraffelen

Een schietgebedje op zijn tijd is natuurlijk niet erg. Maar een band opbouwen met God heeft zijn tijd nodig. Ga er dus af en toe voor zitten, vertel wat je dwars zit, wat je hebt meegemaakt. Zo geef je God een duidelijke update!

3. Het hoeft niet standaard

Natuurlijk is het Onze Vader een mooi gebed, maar je eigen gebed hoeft lang niet zo strak. Je hoeft geen lijst af te werken met ‘om vergeving vragen’, ‘voor anderen bidden’, ‘voor mezelf bidden’, etc.

4. Je mag ook voor jezelf bidden

Je gebed is geen weegschaal, je hoeft niet te denken dat je net zoveel voor een ander moet vragen als voor jezelf. En je hoeft je al helemaal niet schuldig te voelen als je dit wel doet! Vind je je eigen leven juist zo perfect? Dank Hem dan daarvoor.

5. Er is geen verplichte positie

Bid je liever in je hoofd terwijl je achter het stuur zit, of zit je toch echt graag op je knieën naast het bed? Het mag allemaal. God kijkt niet naar de manier waarop jij zit.

6. Een beetje hulp mag altijd

Misschien vind je het fijner om samen met iemand te bidden. Zeker doen! Het kan ook zijn dat je het nogal snel vergeet, dat kan gebeuren. Gebruik dan eens een app zoals Bidden Onderweg.

7. Er is geen goed of fout

Doe waar jij je goed bij voelt. God weet wie je bent, Hij vindt het alleen maar heel fijn dat je met hem praat!

Nog meer tips nodig om te bidden? Hier vertellen we je hoe je je gebed kunt pimpen!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡