Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 manieren om over je breakup te komen

5 september 2016 · Leestijd 3 min

Is jouw relatie net uit? Au. Dat kan behoorlijk pijn doen. Daarom: 7 dingen om je te helpen er overheen te komen.

Als we de datingsites moeten geloven, stranden de meeste relaties na de vakantieperiode. Dat is zo ongeveer nu, dus. Jullie hadden alleen maar ruzie, waren te ver uit elkaar gegroeid, er waren gevoelens voor iemand anders. Anyway, het werkte niet meer, de koek was op. Of jij nou degene was die het uitmaakte of juist degene die keihard aan de kant werd gezet: leuk is anders. Daarom: zijn zeven manieren om je te helpen over een breakup te komen.

1 – Neem het niet persoonlijk
‘Als ik er anders uit zou zien’, ‘als ik spontaner was geweest’, ‘als ik wat vaker een cadeautje had meegenomen’… misschien waren we dan nog wel samen geweest. Oke. Knoop dit in je oren. Het is NIET jouw schuld. Stop met jezelf martelen, je helpt er niemand mee en vooral jezelf niet. Jouw waarde hangt niet af van een succesvolle relatie. 

2 – Neem afstand
Eerlijk zeggen. Ben jij zo iemand die roept: “We blijven gewoon vrienden”? Misschien ben je een uitzondering, maar met je ex in contact blijven helpt je over het algemeen niet echt om verder te gaan. Hoe moeilijk het misschien ook is: neem afstand.

3 – Niet vergeten, wel vergeven
Grote kans dat je relatie niet op een heel leuke manier is gestrand. Misschien heeft je ex dingen gezegd of gedaan die heel veel schade hebben aangericht. Huil, wees boos, laat het toe. Proberen de rottigheid te vergeten is een leuk streven, maar we helpen je graag alvast uit de droom: dat gaat je niet lukken. Dus in plaats van dingen te ontkennen, kun je proberen – en neem de tijd – om je ex te vergeven. Vergeving betekent niet dat wat er is gebeurd dan ineens ‘oké’ is, maar het helpt jou zelf wel om vrij te komen van wrok.

4 – Investeer in jezelf
Een tijd lang is je identiteit (deels) gevormd door wie je bent als partner van. Daarom is het na een breakup goed om te investeren in jezelf. (Her)ontdek wie jij bent, waar jij blij van wordt, waar jij wil groeien. Zorg goed voor jezelf. Omdat je het waard bent.

5 – Schrijf het van je af
Schrijf je emoties, je angsten, onzekerheden en woede van je af. Niet om het aan iemand te laten lezen, maar het helpt jou om dingen op een rij te krijgen en te verwerken.

6 – Ga niet terug
Natuurlijk zul je je eenzaam voelen, maar dat is niet een reden om terug te gaan naar een relatie die niet lekker liep. Er is een reden dat het uit ging.

7 – Vind de les
Leer van de successen en fouten in je relatie, zodat je dat mee kunt nemen in de volgende.

Bron: The daily positive

Heb jij nog tips om over een breakup heen te komen? Laat het hieronder of in de reacties op Facebook weten!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡