Ga naar submenu Ga naar zoekveld

57% van jullie vindt het lastig om single te zijn

14 juni 2018 · Leestijd 3 min

Elke maandag stellen we onze volgers vragen op Instagram (EOBEAM). Het thema deze week is VRIJGEZEL. Aan de hand van jullie antwoorden ontdekten we dat 75% van jullie single is. Ook vindt meer dan de helft (57%) dit ‘single zijn’ regelmatig lastig. Een derde voelt druk vanuit de omgeving om een relatie te krijgen, hier heeft 35% last van. Hier een aantal persoonlijke verhalen:

"Ik ben single, maar ik zit in de tweede klas en ben nog lang niet aan een relatie toe!"

"Over het algemeen is mijn omgeving best single-vriendelijk. Vooral familie en vrienden weten hoe ik soms worstel en houden daar rekening mee. Een aantal collega’s blijft wel constant doorgaan: ‘Waarom ben je nog single? Vind je hem niet aantrekkelijk?’ In het begin maakte ik me er weleens boos om, want het is heel confronterend. Ik verlang ernaar, maar het is er nu niet. Toch ben ik er nu wel een beetje aan gewend en leer ik ermee omgaan, ondanks dat het nog steeds wel lastig is."

"Ik verlang naar een vriendin en bid er al jaren voor. Toch heb ik haar nog steeds niet ontvangen :( " 

"Nou, ik ben happy single en tuurlijk hoop ik ooit een leuke jongen tegen te komen. Maar prima voor nu!"

"Veel mensen in mijn omgeving krijgen nu relaties, maar ik heb nog nooit het gevoel van verliefdheid gehad. Daarom denk ik ook dat ik niet goed genoeg ben voor een vriendje en ben ik vaak bang om alleen over te blijven zonder man.."

Ik wil vriendschappen met meisjes hebben zonder er meer achter te zoeken

"Ik ben single en mijn reden is dat ik verkering niet echt Bijbels vind. Dingen zoals zoenen, maar ook gewoon de manier waarop je naar je vriend of vriendin kijkt tijdens verkering zijn Bijbels gezien gewoon lust. Daarom wil ik dit niet buiten het huwelijk. Ik vind het ontzettend waardevol om gewoon goede vriendschappen te hebben met meisjes zonder daar meer achter te zoeken. Ik denk dat als je het aanraken enzo er even buiten laat, je veel beter kunt onderzoeken of je echt bij iemand past en niet verblind wordt door hormonen. En uiteraard is het uiteindelijk een beslissing die je met God maakt."

"Op zich is het niet erg om single te zijn, maar soms zeggen klasgenoten: "haha jij bent single" terwijl ze dat zelf ook zijn, vet hypocriet en irritant."

"Dating tip: Run as fast as you can towards God and if someone keeps up, introduce yourself."

Veel verschillende meningen he? Wil je er nog meer horen? Check hier de column van redacteur Charlotte en hier die van redacteur Wilke over single zijn. Wil jij jouw mening laten horen? App (0683673700) of mail (beamredactie@eo.nl) ons!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡