Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 sites en apps voor dagelijkse bijbelstudie

6 februari 2017 · Leestijd 3 min

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar mijn stapel met christelijke (dag)boeken is inmiddels twee meter hoog. Het is het go-to cadeau bij verjaardagen, diploma's, belijdenis of doop. Maar eerlijk gezegd liggen de meeste boekjes ongelezen in mijn kast en klik ik veel liever een van onderstaande websites aan als ik 'even' stille tijd wil houden. De vormgeving is mooier, zo'n site is op een rare manier toegankelijker, de geschreven stukjes voelen soms persoonlijker én je kunt de sites altijd en overal openen als je je telefoon bij je hebt.

#1 Ifequip.com
De bijbelstudies op Ifequip zijn heel divers. De laatste serie duurde twintig dagen en ging over gebed. Een andere absolute aanrader is een serie van vier weken over de geschiedenis van de vroege kerk. Door middel van tekst en video's - waarin theologen vertellen - word je meegenomen vanaf het moment dat de Heilige Geest op de discipelen kwam, langs de zendingsreizen van Paulus, via de concilies waar afspraken werden gemaakt over de inhoud van het christelijk geloof naar belangrijke kerkvaders als Augustinus. 

#2 Shereadstruth.com
Als je de site opent zie je direct in welke serie ze nu zitten. Soms is het er één van een paar weken rond een bijbelboek, een andere keer gaan de stukjes over een bepaald thema (zoals nu: bijbelse gastvrijheid). Deze site heeft inmiddels een schat aan verschillende bijbelstudies. En ondanks dat het wel een beetje Amerikaans (als in: beetje zoet en overdreven) is, geven de stukjes vaak een verrassend inzicht op een bijbelgedeelte of Bijbels personage. 

#3 Hereadstruth.com
Deze site kwam een aantal jaar na shereadstruth. Ze hebben dezelfdes bijbelstudie lopen, alleen wordt hier dus elke dag een persoonlijk stukje geschreven door een 'he'.  #4 Zijlacht.nl
Geen series rond een thema of bijbelboek, maar wél elke dag een korte overdenking bij een bijbelgedeelte, met vaak een mooi liedje onderaan de tekst. Zij lacht is net nieuw en in de lucht sinds 1 januari 2017.

#5 Bijbeljaar.nl
Op bijbeljaar.nl kun je weinig, die site is er alleen zodat je je in kan schrijven voor de mail van Bible in One Year. Dit is een initiatief van Nicky Gumbel, de oprichter van Alpha. Elke dag krijg je een mail (of je downloadt de app) rondom een vraag of thema. Je kunt drie bijbelgedeeltes lezen die bij dit thema passen en in de mail staat een uitleg en toepassing van Nicky. Zijn vrouw mag altijd onderaan de mail een uitsmijter doen.  

Heb jij nog een goede website, youtube-kanaal of podcast voor stille tijd? We zijn benieuwd! 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡