Ga naar submenu Ga naar zoekveld

30 graden en studeren? BEAM geeft tips!

11 september 2016 · Leestijd 2 min

Komende week tikken we de dertig graden weer aan. Dat is hartstikke lekker… als je vakantie hebt! Maar niet als je net bent begonnen met een nieuw schooljaar, je enorm aan de studie moet en dus niet – helaas, helaas – keihard kunt chillen op het strand. Hoe overleef je deze week?

TIP #1: Verover een plek in de leerlingenraad

Rare tip? Helemaal niet. Wanneer jij een plek in de leerlingenraad verovert, heb jij invloed. Niet op het weer (helaas), maar wel op hoe jouw school hier mee omgaat. In de leerlingenraad – of hoe dat ook maar heet bij jou op school – heb je de power om er tropenroosters door te drukken, de noodzaak van gratis ijs op school te betogen en meer van dit soort belangrijke zaken op de agenda te zetten (en met een beetje mazzel vergadert de leerlingenraad in een ruimte met airco).

TIP #2: Sta vroeg op

Early in the morning is het nog goed te doen qua temperatuur. Wrijf de slaap uit je ogen, zet een goeie bak koffie en pak wat vroege studie-uurtjes. Het is misschien even pittig om op te staan, beloof jezelf een ijsje aan het einde van de dag als het is gelukt. Helpt vast!

TIP #3: Zoek een emmer

De kans is groot dat jij op je (studenten)kamer geen plek hebt voor een zwembad (tenzij je je bed op Marktplaats zet, maar zo lang houdt het lekkere weer nou ook weer niet aan). Waarschijnlijk heb je wél een emmer in huis. Het is misschien even zoeken waar de schoonmaakspullen liggen, maar als je ‘m eenmaal hebt gevonden: om het half uur je hoofd in een emmer koud water dompelen doet wonderen.

TIP #4: Wapper

Tentamen voor de boeg? Ellenlange theorieboeken door te spitten? Het is een truc die onze bet-bet-bet-overgrootouders al toepasten: wapperen! Wapper met je studieboek en neem ondertussen de tekst in je op (tip voor deze tip: wapper niet te snel, anders leest het wat lastig).

TIP #5: Summer songs

Zet een lekker zomers muziekje op. Studeren wordt gegarandeerd aangenamer. BEAM heeft voor jou een heerlijke playlist samengestelt op Spotify die jou gegarandeerd het ultieme strandgevoel geeft:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#BONUSTIP (dit is eigenlijk een hele slechte tip)

Heb schijt aan je studie en ga alsnog lekker naar het strand (wij raden dit af).

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡