Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3 Bijbelse delicatessen

15 augustus 2017 · Leestijd 3 min

In de Bijbel wordt er heel wat gegeten, het zijn net mensen. We lichten 3 smakelijke maaltijden uit om jou te inspireren eens wat anders te eten dan normaal. Eet smakelijk!

1. De Verboden Vrucht

In het paradijs ging het allemaal mis bij het eten van fruit. Je zou als conclusie kunnen trekken dat je dan maar nooit meer fruit moet eten, maar dat is geen strak plan. Fruit is namelijk hartstikke goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat je minder kans hebt op vaatziektes, diabetes en verschillende soorten kanker. God gaf Adam en Eva niet voor niets (bijna) alle soorten vruchtdragende bomen om van te eten. FRUIT ETEN IS GEZOND! En heb je wel eens ananas op de barbecue gelegd? Super lekker. 

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

2. Linzensoep

Esau had zo’n honger dat hij zijn eerstgeboorterecht verkocht voor een bord linzensoep

. Wil jij ook je broer of zus zijn of haar eerstgeboorterecht afpakken? We helpen je graag:

Ingredienten
450 g rode linzen
2 uien, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 bouquet garni
4 takjes koriander
70 g tomatenpuree
1/2 eetlepel paprikapoeder
cayennepeper
zout en peper naar smaak Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Roer de linzen er door, giet er 1,2 liter bouillon of water bij en breng de soep aan de kook. Doe er het bouquet garni en een paar takjes koriander bij. Zet het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken. Roer op het moment dat de linzen zacht zijn de tomatenpuree erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Houd hem nog 10 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak paprikapoeder en cayennepeper toe, laat de soep nog 5 minuten op het vuur staan. Garneer de soep voor het opdienen met fijngehakte, verse koriander.
(Ruth Keenan, la cuisine de la Bible)

3. Honing en sprinkhanen

Sprinkhanen zijn knapperig, smaakvol en gezond. In bijvoorbeeld Mexico en Uganda is de sprinkhaan een hele normale delicatesse. Johannes de Doper zette de trend zo’n 2000 jaar geleden al. In die tijd aten vooral armere mensen in schrale streken sprinkhanen of werden ze genuttigd als de oogst was mislukt. Voor alle studenten onder ons: sprinkhanen kun je rauw eten (haal altijd eerst de vleugeltjes eraf), maar het makkelijkste is om ze een paar minuten te koken. GOED DAT JE HET VRAAGT! Ze kunnen inderdaad ook op de barbecue, dus ideaal zomers eten.    

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ben jij een bewuste eter of een alleseter? Deze week komt er voor jullie allebei van alles langs bij BEAM!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡