Ga naar submenu Ga naar zoekveld

13 inspirerende bijbelteksten over tevredenheid

5 juni 2018 · Leestijd 3 min

Had je vandaag even zin om te klagen over de warmte, over het feit dat je ZO’N honger had (terwijl je net een zak chips hebt leeg gegraven), of omdat je niks kan vinden in je overvolle kledingkast? We know the feeling. Maar om je even te herinneren aan hoe goed je het hebt, kun je hieronder terugvallen op bijbelteksten over tevredenheid. Hét inspiratiemomentje van de dag. Welke is jouw favoriet?

1. Wij hebben niets in deze wereld meegebracht en kunnen er ook niets uit meenemen. Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn.
1 Timoteüs 6:7-8 

2. Hij zei tegen hen: ‘Pas op, hoed je voor iedere vorm van hebzucht, want iemands leven hangt niet af van zijn bezittingen, zelfs niet wanneer hij die in overvloed heeft.’
Lucas 12:15 

3. Wees eensgezind; wees niet hoogmoedig, maar zet uzelf aan tot bescheidenheid. Ga niet af op uw eigen inzicht.
Romeinen 12:16 

4. Maar voor wie tevreden is met wat hij heeft, is het geloof grote winst.
1 Timoteüs 6:6 

5. Maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Want het leven is meer dan voedsel en het lichaam meer dan ​kleding.
Lucas 12:22b-23 

6. Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?
Matteüs 6:25 

7. Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: 'Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten'
Hebreeën 13:5

8. Ik zeg dit niet omdat ik gebrek lijd; ik heb geleerd om in alle omstandigheden voor mezelf te zorgen.
Filippenzen 4:11 

9. Beter een schamel bezit, ​rechtvaardig​ verworven,
dan een grote rijkdom, verkregen door ​onrecht.
Spreuken 16:8 

10. Toen stond Job op, hij scheurde zijn kleren, schoor zijn hoofd kaal en wierp zich neer in het stof. En hij zei: ‘Naakt ben ik uit de schoot van mijn moeder gekomen en naakt zal ik in haar schoot terugkeren. De HEER heeft gegeven, de HEER heeft genomen, de naam van de HEER zij geprezen.’
Job 1:20-21 

11. Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek.
Filippenzen 4:12 

12. Daarop zei ​Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, ​Heer, meer verlangen we niet.’
Johannes 14:8 

13. Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.
2 Korintiërs 12:10 

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk ook deze teksten over dankbaarheid!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡