Ga naar submenu Ga naar zoekveld

25 dates die jij met je vrienden kan doen op Valentijnsdag, aka Galentinesday!

13 februari 2024 · Leestijd 5 min

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Op deze dag ga jij gaat samen met je vriendje of je vriendinnetje de romantiek vieren en lekker uit eten… Wacht even, je hebt helemaal geen relatie?! Helemaal prima natuurlijk, maar meedoen aan die kleffe feestdag is dus geen optie. Gelukkig heeft een vrouw in Amerika een Valentijnsdag voor vrienden: Galentinesday. Wij zochten 25 leuke uitjes uit die jij samen met jouw vrienden zou kunnen doen op Galentinesday.

1. Bouw een fort (Tip van Jelte)

Pak alle stoelen en dekens die je maar kan vinden en bouw met je vrienden een fort midden in de woonkamer. Daarna kunnen jullie daar onder het genot van snacks en cola een film kijken op de laptop of tablet. 

2. Toetjesdate

Ga met je vrienden naar een restaurant en bestel alleen een nagerecht! Toetjes zijn vaak het goedkoopst, maar natuurlijk ook het lekkerst om te eten. Een echte win-winsituatie dus.  

3. Snackbox

Pak een kartonnen doos van de supermarkt en vul deze met elkaars favoriete snacks. Aan het einde van het supermarkt shoppen verras je elkaar met de snack box. 

4. Spelletjesavond (Tip van Merveille)

Er gaat niets boven een spelletjes avond met je vrienden. Of het nu over bordspellen of online gamen gaat, het maakt niet uit. Samen tijd doorbrengen is waar het om gaat.  

5. Bowlen

Ga samen met een vriend of een groep vrienden bowlen!  

6. Picknick

De lente komt voorzichtig om de hoek kijken en soms zitten er al zonnige dagen tussen. Het wandel seizoen kan dus weer beginnen! Hoe leuk is het dan om een picknick tas in te pakken, zodat je tijdens een wandeling op een gezellig bankje kan picknicken. 

7. Kleine cadeautjes-goodiebag

Haal bij de winkel verschillende goedkope cadeautjes en maak hier een goodiebag van!  

8. Schilderij spel

Koop jullie favoriete snacks en drankjes en zet jullie lievelingsmuziek op. Begin met schilderen maar wissel jullie schilderijen elke 15 minuten om. Zo creëer je samen een paar prachtige schilderijen! 

9. Slaapfeestje (Tip van Femke)

Een oldschool slaapfeestje doet het altijd goed. Het leukste is dat je zelf in kan vullen wat jullie willen doen tijdens het slaapfeestje, dus gebruik deze lijst zeker als inspiratie. 

10. Koekjes bakken

Ik gok dat je dit als kind wel eens deed. Een geweldig moment, om deze fijne herinnering opnieuw te beleven samen met je vrienden. En ze achteraf versieren kan ook nog een leuke toevoeging zijn aan je bakdagje. 

11. Uiteten

Op Valentijnsdag uiteten is toch niet origineel? Nee, dat klopt, maar uiteten met je vrienden is altijd heel erg gezellig, dus deze mag in dit rijtje niet ontbreken. 

12. Geef jouw favo product aan een ander (Tip van Céline)

Heb jij een favoriete mascara, game of snoepmerk? Geef dan jouw favoriete product aan een vriend of een vriendin en verras hun met een cadeautje waar jij ook blij mee zou zijn.  

13. Galentinekaartjes

Schrijf Valentijnskaartjes voor jouw vrienden en deel ze aan hen uit.  

14. Kaasfondue

Ga met al je vrienden lekker kaasfonduen en geniet samen van een oer Hollandse avond. Tip: Dip er brood, krieltjes en al jouw lievelingsgroente in. 

15. Hartjes pannenkoeken

Het pannenkoek beslag van de American pancake is veel dikker dan die van de Nederlandse. Deze kan je dus makkelijk in een hartjes vorm gieten in je pan. Tip: Voeg rode kleurstof toe aan je pannenkoeken beslag voor rode hartjes pannenkoeken. 

16. Kaarsen versieren (Tip van Daniëlle)

Kopen: Grote witte kaars om te versieren, gekleurde waxine lichtjes en een kwast.  

Steek de waxine lichtjes aan en wacht tot het kaarsvet gesmolten is. Je dipt je kwast hierin versiert daarmee de witte kaars!  

17. Bioscoop (Tip van Wilke)

Deze heeft denk ik geen uitleg nodig. Popcorn, cola en een goede film kijken met vrienden voor een gelaagde Galentinesday.  

18. DIY spa

Doe een maskertje, lak je nagels en zet lekkere geurkaarsen aan. Leef je uit tijdens je DIY-spa at home.  

19. Schaatsen

Zoek een schaatsbaan in de buurt en geniet nu het nog kan, want de lente komt er binnenkort weer aan! 

20. Lunchen (Tip van Gerben)

’S Avonds zitten de restaurants vol met kleffe stelletjes en daar wil jij niet tussen zitten. Lekker lunchen met je vrienden is dan dus de oplossing, zodat je alsnog uit eten kunt, maar zonder zoenende koppeltjes om je heen.

21. Shoppen

Geld uitgeven aan jezelf, omdat je van jezelf houdt, is ook een vorm van liefde!  

22. Galentinesday met je dieren

 Galentinesday kan je ook vieren met je dieren, dus koop vooral wat lekkers voor je hond, je kat of je knaagdier! 

23. Fotoshoot

Een fotoshoot met je beste vriend(in), je vriendengroep of je familie om deze feestdag voor altijd vast te leggen. 

24. Koffiedate

Met vrienden én een heerlijke kop koffie de dag beginnen bij het gezelligste tentje in de stad. Zo makkelijk kan een vriendendate zijn.  

25. Gift swap

Trek met je vrienden lootjes en koop een cadeau voor degene die jij trekt bij de loting.  

Goedkope date: 10 ideeën voor dates onder de 10 euro!

Lees ook over:

Goedkope date: 10 ideeën voor dates onder de 10 euro!

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡