Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dat hij kan voetballen is duidelijk, maar wie is Cody Gakpo eigenlijk?

3 dagen geleden · Leestijd 2 min

Op grote toernooien is het voor Nederland een hele belangrijke speler. Alle ogen in de wereld zijn op de Eindhovenaar gericht, maar wie is de voetballer Cody Gakpo nou eigenlijk?

Cody wordt geboren op 7 mei 1999 in Eindhoven. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en Togolese vader. De PSV’er wordt christelijk opgevoed. Van jongs af aan verdiept hij zich in de Bijbel. Naast het voetbal probeert de aanvaller zoveel mogelijk tijd te besteden aan het geloof. Cody bidt elke dag, leest veel boeken over het geloof en gaat graag naar de kerk.

Geen domme jongen

De vader van Cody is al vroeg bezig met de ontwikkeling van zijn kinderen. Voordat ‘kleine Gakpo’ naar school gaat, leert zijn vader hem al Nederlands schrijven, lezen en praten. Cody is sowieso geen domme jongen, in groep acht krijgt hij een vwo-advies. Toch voetbalt hij liever dan dat hij in de schoolbanken zit.

Vallen en opstaan

Als hij zes jaar is, speelt Gakpo al in de jeugd van PSV. In zijn puberteit lijkt hij niet goed genoeg te zijn om ooit in de Eredivisie te spelen. Door keihard werken en de hulp van trainers en zijn ouders, bouwt hij aan zijn zelfvertrouwen en maakt hij op zijn zestiende zijn debuut in het betaalde voetbal. Zelf zegt Cody dat hij zijn hele carrière vooral aan zijn ouders te danken heeft.

Instagram

Als je het Instagram-account van Cody bekijkt, is het net alsof je de Bijbel openslaat. Elke caption wordt voorzien van een bijbeltekst of inspirerende quote. In zijn bio staat een duidelijk kruisje. Inmiddels heeft hij bijna twee miljoen volgers. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De kerk

De kerk speelt voor Gakpo een grote rol in zijn leven. Een poosje terug organiseerde hij zelfs samen met zijn kerk (Levende Steen Ministries) een kerkdienst in het stadion van PSV. Verder zegt hij over de kerk: “Ik maak altijd netjes aantekeningen van de preek.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zijn steentje bijdragen

Buiten de kerk en het voetbalveld om probeert de Nederlandse sterspeler zijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Het is belangrijk om anderen te helpen, vindt de drieëntwintigjarige Eindhovenaar. Zo is hij bijvoorbeeld stamceldonor en actief in zijn eigen kerkgemeenschap.

PSV- en Oranje-speler Cody Gakpo: 'Het geloof helpt me om de goede keuzes te maken'

Lees ook over:

PSV- en Oranje-speler Cody Gakpo: 'Het geloof helpt me om de goede keuzes te maken'

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡