Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram Kaat

Joram Kaat

Achtergrond en carrière

Joram Kaat wordt op 5 februari 1994 geboren in Dordrecht. Na het behalen van zijn havo-diploma studeert hij Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Joram weet al op vroege leeftijd dat hij wil presenteren. Na een paar proefuitzendingen op vijftienjarige leeftijd bij de lokale omroep van Zwijndrecht, maakt Joram anderhalf jaar het radioprogramma ‘Tegengas’. Na twee jaar werken bij Atos RTV, maakt hij in 2011 de overstap naar de Evangelische Omroep.

EO-programma’s

Joram is sinds 2011 in dienst van de Evangelische Omroep en begon bij Xnoizz Positive Radio, waar hij programma’s als De Soos met Joram, The Hangout en Refresh maakt. In 2014 begint Joram op 3FM en neemt hij het programma Jouw Weekend Finale! over van Klaas van Kruistum.

Jarenlang presenteert Joram het radioprogramma Kaat tot Laat, waarmee hij elke zondagavond tussen 22.00 - 00.00 uur te horen is op 3FM. Vanaf 2022 maakt Joram de overstap van 3FM naar Radio 1 waar hij vier avonden per week Langs de Lijn en omstrekenpresenteert.

Ook is Joram sinds 2013 het gezicht van BEAM, het jongerenplatform van de EO. Hij presenteert video’s en evenementen, waaronder de EO-Jongerendag. In 2020 en 2021 presenteert Joram 70 afleveringen van de EO BEAM Kerkdienst op NPO 2 en vanaf 2021 Diep op NPO 3. Joram is ook het gezicht van de online serie Crux op het Youtube-account van de EO. 

In de opiniepodcast Deze Week neemt Joram samen met krantenmaker Sjirk Kuijper en relatiecoach Cocky Drost het belangrijkste nieuws van de week door.

In de podcast Who’s your daddy? maakt Joram een zeer persoonlijke zoektocht naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Via gesprekken met zijn familie en deskundigen wil hij weten welke impact het gemis van zijn vader heeft gehad en hoe dit gemis zijn leven heeft gevormd.

In Dit is de kwestie onderzoekt Joram Kaat, samen met Tijs van den Brink, Margje Fikse, Hans van der Steeg en Kefah Allush, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit.

Who's your daddy

Meer over de podcast:

Who's your daddy

Alle artikelen van Joram