Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vraag & antwoord

💬 Algemene vragen

Waar en wanneer is de EO-Jongerendag?
Zaterdag 1 juni van 14:00 tot 21:00 uur in Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, Rotterdam. 

Hoe laat moet ik bij Ahoy zijn om niets van het programma te missen?
We raden aan om een uur voor de start van het programma aanwezig te zijn, zodat iedereen voldoende tijd heeft om binnen te komen. Kom lekker op tijd. Vanaf 11.30 uur kun je namelijk al de nieuwste BEAM Hoodie scoren.

Voor wie is de EO-Jongerendag?
Voor iedereen die zich jong voelt! Het programma is gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar.

Wat kost een ticket?
Een kaartje voor de EO-Jongerendag kost €19,95 inclusief servicekosten, zowel voor het veld als voor de tribune. We houden de prijs van de tickets al jaren zo laag mogelijk, zodat elke jongere de kans heeft om de dag te bezoeken. De werkelijke kostprijs van een kaartje ligt veel hoger. Daarom vragen we hulp van giftgevers om de EO-Jongerendag mogelijk te kunnen blijven maken.

🎫 Tickets

Ik kan mijn bevestigingsmail niet meer terugvinden. Wat nu?
De bevestigingsmail is verstuurd door onze ticketingpartner Paylogic. Je kunt in je inbox of spambox zoeken op ‘Paylogic’ om deze mail terug te zoeken. Als je je ticket(s) echt niet meer kan vinden of de bevestigingsmail kwijt bent, dan kan je de bevestigingsmail opnieuw aanvragen via deze link. Gebruik het mailadres waar je de tickets mee hebt besteld. Kom je er niet uit, dan kun je contact opnemen met de servicedesk van Paylogic of kijk op deze pagina op de website van Paylogic.

Wanneer ontvang ik mijn ticket?
Op 23 mei worden alle tickets verstuurd, of ze nu wel of niet zijn gepersonaliseerd. Alle niet-gepersonaliseerde tickets worden verstuurd naar de hoofdboeker.

Kan ik mijn ticket nog annuleren of verkopen?
Annuleren is niet mogelijk. Wel kun je je ticket altijd weggeven aan iemand in je omgeving. Over een paar weken komt er de mogelijkheid om je ticket door te verkopen via ons officiële Resale Platform.

Wat moet ik doen als iemand zijn kaartje niet gepersonaliseerd / geclaimd / geactiveerd heeft?
Heb je een mail ontvangen van PayLogic dat je tickets verlopen zijn? Geen paniek! Deze mail kun je negeren! Je tickets hoeven niet gepersonaliseerd te worden en de tickets kun je terugvinden in je mail. 

De kaartjes worden niet op naam gecontroleerd. Dit is dus geen probleem. Houdt er rekening mee dat alle e-mails verzonden worden naar het e-mailadres dat is geregistreerd tijdens het bestelproces. Dus als een kaartje niet is gepersonaliseerd, dan ontvangt de hoofd-boeker het ticket. Het is mogelijk dat deze e-mail in je spam/ongewenste box terechtkomen.

💺 Sta- en zitplaatsen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ticket?
Tijdens het reserveren kies je of je op het veld wil staan of dat je op de tribune wil zitten. Wanneer je een tribune-ticket reserveert, kies je meteen ook een stoelnummer. Let op: deze kan niet meer gewijzigd worden. Wil je in de buurt van je vrienden zitten? Zorg dan dat je in één keer samen je tickets reserveert. Het is niet mogelijk om na reserveren of op de dag zelf je eigen zitplaats te kiezen op de tribunes. Op het veld zijn vrije staplekken.

🚌 Vervoer

Hoe kom ik vanaf het station naar Ahoy?
Ahoy is goed bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy. Vanaf NS-station Rotterdam Centraal kom je met de metro heel makkelijk op Zuidplein. Meer info kun je hier vinden.

Waar kan ik parkeren bij Ahoy? 
Parkeren kun je op het naastgelegen parkeerterrein voor 19 euro. Ahoy heeft de beschikking over 2.000 plaatsen. Het wordt gezellig druk, dus wil je tijdens je bezoek aan Ahoy verzekerd zijn van een parkeerplaats op het parkeerterrein? Reserveer dan vooraf jouw parkeerplaats met parkeergarantie, via deze link. Alles hierover lees je hier.

Is er een kiss & ride aanwezig?
Halen en brengen kan gemakkelijk bij de kiss & ride voor Ahoy.

Wij komen met een bus. Waar kan ik dan parkeren?
Dit kan bij Ahoy, met een ticket dat je van tevoren al moet kopen. Als je met een busreis naar Ahoy komt kun je hier een parkeerticket scoren. Dit ticket kost 49 euro.

🏟️ Over Ahoy

Hoe kan ik betalen in Ahoy?
Eten en drinken kun je bij Ahoy alleen met PIN- of creditcard afrekenen. 

Is er drinkwater beschikbaar bij Ahoy?
Bij alle toiletten is, tenzij anders aangegeven, het kraanwater drinkbaar.

Kan ik eten en drinken kopen in Ahoy?
In Ahoy zijn verschillende kiosken waar je tijdens de EO-Jongerendag terecht kan voor drinken en snacks. In Ahoy Plaza en op het voorplein van Ahoy zijn verschillende mogelijkheden om (uitgebreid) te eten.

Welke huisregels gelden er in Ahoy?
- Het is niet toegestaan te crowdsurfen of te roken in Ahoy.
- Je mag maximaal 500 ml drinken en 1 verpakking brood, snoep, etc meenemen naar Ahoy. Pakjes, bidons en bijvoorbeeld Doppers zijn toegestaan. Blikjes, glaswerk of andere harde wegwerpverpakkingen (bijvoorbeeld petflessen van hard plastic) zijn niet toegestaan.
- Je mag een normale schoolrugtas meenemen. Laat je grote koffer dus thuis.
- Het is niet toegestaan om (professionele) film-, foto- en/of audio-opnameapparatuur mee te nemen in Ahoy.
- Bij al onze handelingen en transacties geldt het Ahoy-huisreglement, dat is gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank in Rotterdam.
- Tijdens de EO-Jongerendag kunnen foto’s of opnames gemaakt worden. Door het betreden van het terrein van Ahoy geef je toestemming aan de EO om deze opnames onbeperkt te gebruiken of door derden te laten gebruiken.

🤷🏻 Overige vragen

Mindervalide parkeerplekken/ik zit in een rolstoel
Op het parkeerterrein bij Ahoy zijn voldoende mindervalide parkeerplekken beschikbaar. Als het gaat om Kiss & Ride dan kan dit bij de taxistandplaatsen. Toiletten zijn aangepast en er zijn liften op alle niveaus. Met een rolstoel kun je naar binnen via Ahoy Plaza. Daar wordt je ticket gescand en een vrijwilliger loopt dan even mee naar het rolstoelvak of naar de lift als je op de tribune zit. Heb je geen rolstoel, dan kun je er een lenen bij de portiersloge op vertoon van je legitimatie.

De rolstoelplaatsen zijn op de begane grond, op een rolstoelplatform. We verkopen tickets per twee voor deze plekken, zodat er altijd een begeleider bij is. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de ander.

Tolk
Er is een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig in de zaal. Deze bevindt zich in het midden van het veld. Vraag onze vrijwilligers naar de exacte locatie.

Geluidsnorm EO-Jongerendag
Wij nemen onze verantwoordelijkheid met betrekking tot het geluid op de EO-Jongerendag. Tijdens de EO-Jongerendag blijven we wat betreft het geluidsniveau standaard onder de landelijk geldende normen. De geluidsbeleving kan echter anders ervaren worden op verschillende plaatsen in Ahoy en is ook iets persoonlijks. Mocht je het geluid als te hard ervaren, gebruik dan eigen oordopjes of haal deze af bij de kassa bij de infobalie.

Mijn vraag staat er niet tussen
Als je vraag niet beantwoord wordt in deze 'Veel gestelde vragen' kun je contact opnemen met EO via https://over.eo.nl/contact. Vragen die hierboven al beantwoord zijn, zullen via mail niet beantwoord worden. PayLogic regelt onze ticketverkoop. Met vragen over je ticket kun je dus het beste bij hen terecht via deze link.