Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vraag & antwoord

🎉 EO-Jongerendag 2024

Kan ik beelden van de EO-Jongerendag terugkijken?
Yes! Op NPO Start is een samenvatting te zien van de EO-Jongerendag. Dat wordt nagenieten! Je ziet alle artiesten nog een keer voorbijkomen en wie weet jezelf ook wel. Nog meer van de EO-Jongerendag zie je op zondagochtend 30 juni én zondagochtend 25 augustus in een speciale BEAM Kerkdienst op NPO2.

Kan ik laten weten wat ik van de EO-Jongerendag vond?
Dat kan door een vragenlijst in te vullen. Alles wat je met ons deelt, is belangrijk om de EO-Jongerendag nog interessanter te maken voor jou en anderen die in de toekomst de EO-Jongerendag willen bezoeken.

❤️ Fundraising

Wanneer is de EO-Jongerendag in 2025?
Het is nog niet zeker of de EO-Jongerendag 2025 doorgaat, maar daar hebben we wel alle vertrouwen in. Als de fundraising succesvol wordt behaald, dan komt er groen licht. We hopen dat jij ook weer meehelpt om deze bijzondere dag te organiseren voor 15.000 jongeren.

Waarom is er een fundraising nodig voor de EO-Jongerendag?
Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven de EO-Jongerendag te bezoeken houden we de prijs van de tickets al jaren te laag. De werkelijke kostprijs ligt veel hoger. De afgelopen jaren betaalden we dit verschil uit eigen middelen. Helaas is dat niet meer volledig mogelijk. Daarom vragen we elke editie de hulp van giftgevers (particulieren, kerken en bedrijven) om de EO-Jongerendag mogelijk te maken.

Gaat de EO elk jaar vragen om financiële steun voor de EO-Jongerendag?
Als EO investeren we nog steeds een aanzienlijk bedrag in de EO-Jongerendag, maar zonder extra hulp is het niet meer mogelijk om het evenement te organiseren. We werken er hard aan om met behulp van giftgevers financiële ondersteuning te krijgen voor een langere periode. Maar ook losse giften zullen een belangrijke inkomstenbron blijven.

Kan ik de EO-Jongerendag structureel steunen?
Bent u ondernemer, dan kunt u helpen om de EO-Jongerendag voor drie jaar of langer mogelijk te maken. Hiervoor hebben wij een overeenkomst opgesteld. Op dit moment is het nog niet mogelijk om als particulier een structurele bijdrage te leveren. Wij onderzoeken hier momenteel de mogelijkheden voor.

Heeft de EO vorig jaar niet genoeg geld opgehaald?
Vorig jaar hebben we voldoende geld opgehaald om de EO-Jongerendag in 2024 door te laten gaan. Meer informatie daarover is te vinden in ons jaarverslag. Om de EO-Jongerendag de komende jaren te kunnen blijven organiseren hebben we voor elke editie de steun van giftgevers nodig.

Waarom wil BEAM de EO-Jongerendag organiseren?
BEAM wil jongeren in aanraking brengen met Gods liefde. Dat doen we het hele jaar door op allerlei manieren. We geloven dat een groot, aansprekend evenement als de EO-Jongerendag hierbij goed past. Zo ervaren christelijke jongeren dat ze niet alleen zijn en kunnen op een laagdrempelige manier hun vrienden meenemen. Bezoekers zelf geven aan dat ze de EO-Jongerendag belangrijk en waardevol vinden. Niet voor niets was ook in 2024 het evenement helemaal uitverkocht.

Waarom maken jullie de tickets niet duurder?
Op elk kaartje voor de EO-Jongerendag legt de EO geld bij. Dat doen we al jaren. We houden de prijs van de tickets zo laag mogelijk omdat we willen dat alle jongeren in Nederland de kans krijgen om de EO-Jongerendag te bezoeken. Vanwege de stijgende kosten hebben we de ticketprijs iets verhoogd, maar dit is in verhouding tot andere (jongeren)evenementen nog steeds laag.

Wat als er te weinig geld wordt opgehaald?
Het is een flink bedrag, maar we zijn ervan overtuigd dat het gaat lukken om dit geld bij elkaar te krijgen. Mensen die de missie van de EO een warm hart toedragen, willen niets liever dan dat de EO-Jongerendag doorgaat. Ondertussen gaan we ook in gesprek met bedrijven om te investeren in dit unieke evenement. We gaan er alles aan doen om het geld op te halen en gaan er ook vanuit dat het gaat lukken.

Wat er te veel geld wordt opgehaald?
We verzekeren iedereen dat al het geld wat gedoneerd wordt rechtstreeks naar de EO-Jongerendag gaat. Is het gelukt om 100% van het bedrag voor de editie van 2025 op te halen dan gaan de giften die daarna binnenkomen naar de EO-Jongerendag 2026.

Ik wil graag als bedrijf doneren
Fantastisch dat je zakelijk wil bijdragen aan de EO-Jongerendag. Dat kan hier online. Liever persoonlijk contact? Neem direct contact op met Wilma Hiller. Zij helpt je graag!  Mail naar wilma.hiller@eo.nl of bel 06-46085826 . Kijk voor meer informatie over deze pagina.

Ik wil graag als kerk bijdragen
Fantastisch dat jullie als kerk willen bijdragen! Neem voor de mogelijkheden contact op door een mail te sturen naar kerken@eo.nl. Kijk voor meer informatie over deze pagina.

Is mijn gift aftrekbaar?
De EO is een officieel ANBI goedgekeurde organisatie en het is dus mogelijk om de gift af te trekken. Voor meer informatie hierover zie de website van de Belastingdienst.

Kan ik mijn gift ook overmaken?
Ja, dat kan. Geef je gift via NL04 INGB 0655 1416 34 o.v.v. EO-Jongerendag of via de donatiepagina.