Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vraag & antwoord

🙋🏽‍♀️ Algemene vragen

Ben je iets kwijtgeraakt op de EO-Jongerendag?

Na de EO-Jongerendag gaan gevonden voorwerpen naar de EO. Stuur een e-mail met een zo volledig mogelijke omschrijving van wat je kwijt bent via deze link. Het kan een paar dagen duren voor we alle voorwerpen hebben uitgezocht en we je een bericht terug kunnen sturen. Houd daar rekening mee.

Waar en wanneer is de EO-Jongerendag?

Zaterdag 3 juni van 14:00 tot 21:00 uur in Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, Rotterdam. 

Hoe laat moet ik bij Ahoy zijn om niets van het programma te missen?

We raden aan om een uur voor de start van het programma aanwezig te zijn om iedereen voldoende tijd te geven om binnen te komen.

Voor wie is de EO-Jongerendag?

Voor iedereen die zich jong voelt! Het programma is gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar.

💺 Sta- en zitplaatsen

Tijdens het reserveren kies je of je op het veld wil staan of dat je op de tribune wil zitten. Wanneer je een tribune-ticket reserveert, kies je meteen ook een stoelnummer. Let op: deze kan niet meer gewijzigd worden. Wil je in de buurt van je vrienden zitten? Zorg dan dat je in één keer samen je tickets reserveert. Het is niet mogelijk om na reserveren of op de dag zelf je eigen zitplaats te kiezen op de tribunes. Op het veld zijn vrije sta-plekken.

🚌 Vervoer

Hoe kom ik vanaf het station naar Ahoy?

Ahoy is goed bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy. Vanaf NS-station Rotterdam Centraal kom je met de metro heel makkelijk op Zuidplein. Meer info kun je hier vinden.

Waar kan ik parkeren bij Ahoy? 

Parkeren kun je op ons naastgelegen parkeerterrein voor € 16,00 per auto per dag. Wij hebben de beschikking over 2.000 plaatsen. Het wordt gezellig druk, dus wil je tijdens je bezoek aan Ahoy verzekerd zijn van een parkeerplaats op ons parkeerterrein? Reserveer dan vooraf jouw parkeerplaats met parkeergarantie voor € 19,00. Alles hierover lees je hier.

Wij komen met de bus:

Als je met een busreis naar Ahoy komt kun je hier een parkeerticket scoren. Dit ticket kost €49 euro. 

🎫 Tickets 

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Op 23 mei zijn alle tickets verstuurd. Alle niet-gepersonaliseerde tickets zijn op 1 juni verstuurd naar de hoofd-boeker. 

Wat moet ik doen als iemand zijn kaartje niet gepersonaliseerd/geclaimd/geactiveerd heeft?

Indien je een mail ontvangen hebt van PayLogic dat je tickets verlopen zijn? GEEN PANIEK! Deze mail kun je negeren! Je tickets hoeven niet gepersonaliseerd te worden, en de tickets kun je terugvinden in je mail. 

De kaartjes worden niet op naam gecontroleerd. Dit is dus geen probleem! Houdt er rekening mee dat alle e-mails verzonden worden naar het e-mailadres dat is geregistreerd tijdens het bestelproces. Dus als een kaartje niet is gepersonaliseerd dan ontvangt de hoofd-boeker het ticket. Het is mogelijk dat deze e-mail in je spam/ongewenste box terechtkomen.

Kan ik mijn ticket nog annuleren/ ik ben ziek

Annuleren is niet mogelijk. Wel kun je je ticket altijd weggeven aan iemand in je omgeving. 

Ik heb mijn ticket niet ontvangen, een verkeerd e-mailadres gebruikt, of mijn e-mailadres veranderd? 

PayLogic regelt onze ticketverkoop. Vragen over je ticket kun je dus het beste daar stellen. Zie: https://customerservice.paylogic.nl/Ik-heb-een-ticket/

Over Ahoy🏟️

Hoe kan ik betalen in Ahoy?

Eten en drinken kun je bij Ahoy alleen met PIN- of creditcard afrekenen. 

Is er drinkwater beschikbaar bij Ahoy?

Bij alle toiletten is, tenzij anders aangegeven, het kraanwater drinkbaar.

Kan ik eten/drinken kopen in Ahoy?

In Ahoy zijn verschillende kiosken waar je tijdens de EO-Jongerendag terecht kan voor drinken en snacks. In Ahoy Plaza en op het voorplein van Ahoy zijn verschillende mogelijkheden om (uitgebreid) te eten.

Welke huisregels gelden er in Ahoy?

• Het is niet toegestaan te crowdsurfen of te roken in Ahoy.

• Je mag maximaal 500 ml drinken en 1 verpakking brood, snoep, etc meenemen naar Ahoy. Pakjes, bidons en bijvoorbeeld Doppers zijn toegestaan. Blikjes, glaswerk of andere harde wegwerpverpakkingen (bijvoorbeeld petflessen van hard plastic) zijn niet toegestaan.

• Je mag een kleine rugtas meenemen. Laat je grote koffer dus thuis. 

• Het is niet toegestaan om (professionele) film-, foto- en/of audio-opnameapparatuur mee te nemen in Ahoy. 


• Bij al onze handelingen en transacties geldt het Ahoy-huisreglement, dat is gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank in Rotterdam. 


• Tijdens de EO-Jongerendag kunnen foto’s of opnames gemaakt worden. Door het betreden van het terrein van Ahoy geef je toestemming aan de EO om deze opnames onbeperkt te gebruiken of door derden te laten gebruiken.

🤷🏻 Overige vragen

Minder valide parkeerplekken/ik zit in een rolstoel

Op het parkeerterrein bij Ahoy zijn voldoende mindervalide parkeerplekken beschikbaar. Als het gaat om kiss en ride dan kan dit ook bij de taxistandplaatsen. Toiletten zijn aangepast en er zijn liften op alle niveaus. Met een rolstoel kan je naar binnen via Ahoy plaza, daar wordt je ticket gescand en een vrijwilliger loopt dan even mee naar het rolstoel vak of naar de lift als je op de tribune zit.

Doventolk

Er is een doventolk aanwezig in de zaal. Deze bevindt zich in het midden van het veld. Vraag onze vrijwilligers naar de exacte locatie.

Geluidsnorm EO-Jongerendag

Wij nemen onze verantwoordelijkheid met betrekking tot het geluid op de EO-Jongerendag. Tijdens de EO-Jongerendag blijven we wat betreft het geluidsniveau standaard onder de landelijk geldende normen. De geluidsbeleving kan echter anders ervaren worden op verschillende plaatsen in Ahoy en is ook iets persoonlijks. Mocht je het geluid als te hard ervaren, gebruik dan eigen oordopjes of haal deze af bij de kassa bij de infobalie.

Mijn vraag staat er niet tussen

Als je vraag niet beantwoord wordt in deze 'Veel gestelde vragen' kun je contact opnemen met EO via https://over.eo.nl/contact. Vragen die hierboven al beantwoord zijn, zullen via mail niet beantwoord worden.