Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zussen Jane (21) en Daisy (23) zingen op straat: ‘We willen laten zien wat God voor ons gedaan heeft’

28 april 2023 · Leestijd 4 min

Stel je voor: samen met je broer of zus sta je iedere zaterdag op straat om liedjes te zingen waarin God centraal staat. Misschien niks voor jou, maar Jane en Daisy doen dat. Toen hun TikTok-video viraal ging, wisten ze het zeker: op deze manier willen we mensen vertellen dat God van ze houdt.

Ons begin

Daisy: “We hebben altijd van muziek gehouden, het is echt onze passie. Al vier jaar zingen we samen en zitten we in een band. Vaak treden we op met liedjes die we zelf herschrijven. Op de melodie van seculiere songs maken we nieuwe teksten. We vinden het belangrijk dat Jezus centraal staat in de liedjes die wij zingen.”

Jane: “Vanaf de coronapandemie hebben we de stap gezet om ook op straat te gaan zingen. We vonden het belangrijk dat juist in die tijd mensen over Jezus hoorden. De eerste stap zetten was mega spannend: je weet niet hoe mensen op je gaan reageren. Toen we eenmaal begonnen waren, hoorden we heel veel positieve reacties en zagen we dat het mensen echt raakte.”

Het geloof

Dat Jane en Daisy christen zijn, is geen toeval. Als kleine meisjes groeiden ze op met ouders die pionierden als voorgangers. In allerlei plekken in Nederland startten ze nieuwe kerken. Toch maakten de zussen zelf op een bijzondere manier een keuze om Jezus te volgen.

Daisy: “Als klein meisje ben ik veel verhuist. Het werk van mijn ouders maakte het onmogelijk om lang op dezelfde plek te blijven. Hierdoor moet je telkens opnieuw beginnen. Ik zocht mijn toevlucht in vriendschappen, maar zodra die wegvielen door wéér een verhuizing voelde ik mij eenzaam. Op sommige momenten dacht ik zelfs: als ik mij zo blijf voelen, wil ik dan wel verder met mijn leven? Op mijn zestiende veranderde alles, want toen heb ik bewust gekozen om mijn toevlucht in Jezus te zoeken. Dat is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

Jane: “Ik heb mijn zus echt zien veranderen vanaf dat moment. Ik wist altijd al dat God er was, maar op mijn veertiende werd ik erg ziek en kreeg ik heel veel vragen aan God: waarom gebeurde dit? In het ziekenhuis heb ik onderzoek na onderzoek gehad en daar is op mijn achttiende uitgekomen dat ik een spierziekte heb. Mijn wereld stortte in, ik snapte er helemaal niks meer van. Maar ondanks de vragen ervoer ik een grote rust en ik wist dat die alleen maar van God kon komen. Ik ben nog steeds ziek en het wordt steeds erger, maar weten dat God mij draagt, biedt een rust die niemand kan afpakken.”

Viraal op TikTok

Tijdens Pasen ging een zangvideo viraal waarop de zussen te zien zijn terwijl ze op straat zingen. Als er iets is dat ze willen meegeven tijdens het zingen, is het dat God echt is en Hij mensen persoonlijk kent.

De tekst gaat verder onder de video 👇

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jane: “Door onze persoonlijk reis met God, willen we het liefst met iedereen het evangelie delen. Zo deden we dat ook de zaterdag voor Pasen. We hadden besloten een herschreven lied te zingen op de melodie van ‘Dance Monkey’. Daisy heeft de tekst al een tijd geleden geschreven. Ze vertelt hierin wat God voor ons gedaan heeft: Jezus naar de aarde sturen en voor ons aan het kruis gaan.”

Daisy: “Wij vinden het belangrijk om juist op zo’n feestdag de ware betekenis te delen met mensen. Het is altijd even spannend om de straat op te gaan en te zingen. Maar door jezelf te blijven herinneren waarom je het doet, is het alle spanning meer dan waard.”

Jane: “Dit was voor mij een van de eerste keren dat ik een filmpje online zette waarin ik mijn geloof deel. Ik had nooit verwacht dat zo veel mensen het zouden zien. Ik ben overladen met berichtjes van mensen die het mooi vonden en vertelden dat het hen heeft geraakt. Dat is uiteindelijk ons doel: mensen raken door te vertellen wat Jezus voor ze heeft gedaan.”

Judith (16) strijdt tegen eenzaamheid: ‘Wat ik heb bedacht, wordt nu op scholen gebruikt!’

Lees ook over:

Judith (16) strijdt tegen eenzaamheid: ‘Wat ik heb bedacht, wordt nu op scholen gebruikt!’

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡