Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zonder operatie zal Esmée (21) overlijden aan een dodelijke ziekte

10 februari 2020 · Leestijd 2 min

Esmée de Groot (21) bevindt zich in een vergevorderd stadium van de dodelijke ziekte CCI/AAI. Er is binnen Europa maar één arts die haar kan helpen en de operatie kost negentigduizend euro..! Daarom is ze dringend op zoek naar hulp: "Ik bid vurig of God dit bizar grote bedrag op de één af andere manier op tijd bij elkaar wil brengen.”

"Op een morgen werd ik totaal gedesoriënteerd wakker. Ik was vreselijk duizelig, ongecoördineerd, mijn zicht was weg en mijn oren zaten dicht. Mijn ademhaling was zeer oppervlakkig en ik stond op het punt om buiten bewustzijn te raken. Met mijn laatste krachten wist ik de slaapkamer van mijn moeder te bereiken. Zij kon mij net op tijd opvangen en op haar bed neerleggen." 

afbeelding

"Tijdens een scan werd ontdekt dat ik CCI/AAI heb. Dat betekent, in mijn eigen woorden, dat ik een zeer gammele nek, met slappe banden, heb. Hierdoor hebben mijn wervels te veel ruimte om te bewegen en tikken ze tegen mijn hersenstam aan. Op een gegeven moment zal dit ervoor zorgen dat de druk op mijn hersenstam groter zal worden. En omdat je hersenstam zo`n beetje alles regelt, ook je hartslag en ademhaling, zal ik hieraan komen te overlijden. Mijn ziekte bevindt zich op dit moment in een vergevorderd stadium en dat betekent dat er zo snel mogelijk ingegrepen moet worden.” 

Ga voor de rest van Esmée's verhaal naar de website van Eva. Daar lees je ook hoe je Esmée kunt helpen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡