Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó zien bekende Bijbelse plaatsen er nu uit…

18 april 2018 · Leestijd 3 min

Bethlehem, Golgotha, Ninevé: de meest bekende Bijbelse plaatsen werden in de kinderbijbel prachtig afgebeeld. Weet je nog hoe het er ongeveer uitzag? Think again. Want zó zien deze Bijbelse locaties er nu uit.

1. Golgotha

afbeelding

Misschien wel één van de meest bijzondere plekken in de bijbel, de plek waar Jezus stierf. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze plek prachtig intact zou worden gehouden. Inmiddels staat er een kerk om herdenkingen in te houden.

2. Bethlehem

Bijbelse_plaatsen6

Ook al zo’n belangrijke plek, daar waar Jezus geboren werd. Uiteraard staat er geen kribbe meer zoals we dat uit de kinderbijbel gewend zijn. Allesbehalve dat zelfs, op de plek waar hij waarschijnlijk geboren is, ligt nu een grote gouden ster en hangen verschillende kaarsenhouders. Ook deze bezichtiging in de Geboortekerk in Jeruzalem, heeft wat weg van een attractiepark. Je staat er vaak minstens een half uur voor in de rij.

3. Ninevé

Bijbelse_plaatsen7

“Jona, jona, ga naar Ninevé!” Jona die zei nee, maar wij kunnen de plek waar hij uit de vis werd gespuugd inmiddels ook niet meer bezoeken. De stad is vervangen door de stad Mosul in West-Irak. De afgelopen jaren is dit helaas een enorm slagveld geweest. Drie jaar lang is de stad bezet door IS, afgelopen jaar is het weer teruggewonnen. In deze strijd zijn een hoop doden gevallen en er is nog maar weinig van de stad over. 

4. De plagen van Egypte

Bijbelse_plaatsen_2

Waarschijnlijk hebben de tien plagen plaatsgevonden in de stad Pi-Ramesse in Egypte. Er is nog wel het één en ander aan Egyptische ruïnes te vinden, maar het is zeker geen veel bezochte plaats in het land.

5. Het graf van Jezus

Bijbelse_plaatsen3

Mensen willen graag iets tastbaars overhouden als het aankomt op geschiedenis. Hoewel er verschillende plekken zijn waar het graf van Jezus te bezoeken is, is het nog altijd niet écht gevonden. Maar voor het gevoel kun je wel de Grafkerk in Jeruzalem bezoeken. Ook al is dit waarschijnlijk niet het echte graf én kun je soms een enorme rij verwachten.

6. Getsemane

Bijbelse_plaatsen4

Je weet wel, de plek waar Jezus God vroeg om het allemaal aan hem voorbij te laten gaan. Deze plek zou dan wél weer zo in de kinderbijbel passen. Dit beeld klopt wel aardig, toch?

7. De Olijfberg

Bijbelse_plaatsen5

Deze berg komt geregeld voor in de bijbel. Jezus was er te vinden met zijn discipelen, vlak voordat hij uitgeleverd werd. Tegenwoordig is ook dit een vrij toeristische plek, maar wel één met een prachtig uitzicht over Jeruzalem.

Meer bijbelweetjes en informatie vind je hier!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡