Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó komt de lijst met vervolgde christenen tot stand

16 januari 2019 · Leestijd 2 min

Vandaag werd Ranglijst Christenvervolging gepubliceerd. Op deze lijst staan alle landen waar christenen het zwaar hebben. De organisatie Open Doors gaat hiervoor elk jaar op onderzoek uit. Hoe wordt zo’n lijst eigenlijk gemaakt?

Wat doet Open Doors?

Je hebt ongetwijfeld weleens van Open Doors gehoord (of niet, dat mag ook). Let maar eens op: in veel kerken wordt regelmatig gecollecteerd of gebeden voor deze organisatie. Hun missie is het beschermen, helpen en bijstaan van vervolgde christenen. Vaak doen ze dat in landen waar geloven in Jezus echt gevaarlijk is, dus helpen ze in het geheim.

Uitgebreid onderzoek

Ieder jaar brengt Open Doors een nieuwe Ranglijst Christenvervolging uit, ook dit jaar. Daarop staan landen waar christenen vervolgd worden. Voor het samenstellen daarvan, onderzoekt Open Doors alle landen in de wereld. Samen met onderzoekersbureaus bekijken ze onder meer hoeveel vrijheid mensen hebben om in God te geloven. Als blijkt dat een land op bepaalde punten slecht scoort, komt er groter onderzoek.

Ranglijst

afbeelding

Het onderzoek wordt uitgevoerd door experts uit verschillende landen. Zij vullen vragenlijsten in over bijvoorbeeld de kerken in het land, geweld tegen christenen en leefomstandigheden van christenen. Met ieder onderwerp kunnen er punten gescoord worden en op basis van die puntentelling wordt er een ranglijst gemaakt. Het hoogst haalbare is 100 punten. Er zijn dus heel veel verschillende aspecten die bepalen hoe ernstig de christenvervolging is in een bepaald land.  Van de top 10 landen met de meeste vervolgde christenen, zie je hieronder een lijst met verschillende punten. Hoe meer punten, hoe zwaarder christenen vervolgd worden.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡