Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo gaat het nu met de in elkaar geslagen Frédérique: "Ik vergeef het hem"

6 januari 2022 · Leestijd 2 min

Het was het afgelopen juli veel in het nieuws: de 14-jarige Frédérique werd in elkaar geslagen omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of een meisje was. Inmiddels is Frédérique er weer bovenop. "Ik voel me heel goed".

Frédérique, die genderfluïde is (waarbij iemand zich afwisselend mannelijk en vrouwelijk kan voelen), was met vrienden aan het chillen toen een jongen naar haar schreeuwde of ze een jongen of een meisje was. "Dat maakt toch niet uit?", zei ze. Maar de jongen vroeg nog een keer: 'Ben je een jongen of een meisje?'. "Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn!", zei Frédérique. Hierop begon de jongen haar in elkaar te slaan. Zo lang tot ze een gebroken neus, een gekneusde kaak en een paar ontbrekende tanden had. RTL Nieuws sprak Frédérique over hoe het, inmiddels vijf maanden later, met haar gaat.

"Ik voel mij heel goed." Vertelt ze aan RTL. "Waarvoor moet ik bang zijn? Ik ben banger om mijn sokken kwijt te raken dan om over straat te lopen." Ze heeft geen littekens aan de gebeurtenis overgehouden, wel was de nasleep van de klappen een nare ervaring. "Het rechtzetten van m'n neus deed zóóóveel pijn. Die verdovingen in m'n oogleden, het terugduwen van m'n neus en hoe dat kraakte."

Met de mishandelaar hoeft Frédérique niet meer te praten: "Ik ken hem niet. Waarom zou ik iets tegen hem willen zeggen? Ik wil niet weten waarom hij het heeft gedaan." Toch is ze niet boos op hem. "Ik vergeef het hem, maar ik wil liever niets te maken hebben met juridische dingen. Ik heb vaak in rechtszaken gezeten door familieomstandigheden, en dat waren niet de leukste momenten. Ik vind het altijd te veel drama."

Lees het hele interview met Frédérique bij RTL Nieuws

Acteur Ridder van Kooten schrijft ontroerend gedicht aan Frédérique: "Jij speelde het spel van de liefde uit."

Lees ook over:

Acteur Ridder van Kooten schrijft ontroerend gedicht aan Frédérique: "Jij speelde het spel van de liefde uit."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡