Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo ben je een LICHT in de duisternis

29 maart 2019 · Leestijd 4 min

Ieder jaar eind maart is het weer Earth Hour. Een uur waarin verlichting en andere elektrische apparaten uit gaan om de CO2-uitstoot tegen te gaan. Dit donkere uur is het perfecte moment om een lichtje te zijn. BEAM zet de zeven tofste ideeën voor je op een rijtje!

BEAM THE LIGHT

30 maart om 20:30 is het zover. Het uur der duisternis gaat in. Heb je nou geen idee wat je moet doen in de duisternis? Geen zorgen, BEAM geeft jou de beste ideeën om een lichtje te zijn tijdens dit uur.

Kaarslicht

Wat is er leuker dan een letterlijk lichtje zijn? Zorg dat je genoeg kaarsjes hebt en maak leuke briefjes eraan met een inspirerende tekst. Zoek een plek waar veel mensen zijn en deel de kaarsjes uit. Zo geef je een lichtje door aan de mensen om je heen. En zo heeft iedereen toch een lichtje in het duistere uur.

Beam the Bible

Ga je er liever niet op uit? Wees dan een lichtje in de straat. Zoek een paar mooie Bijbelteksten over een lichtje. Schrijf deze teksten op en deel de briefjes uit aan mensen in je omgeving. Denk aan buren, vrienden en familie. Natuurlijk kan je de teksten ook sturen via WhatsApp of Instagram DM.

Wor- Wor- Worship

Kaarsjes aan, pak een gitaar en verzamel je vrienden. Dit donkere uur kan wat licht gebruiken. Het perfecte moment voor een goed potje worship muziek! HIER vind je een lijst met meer dan 150 christelijke nummers om te spelen.

Donkere stille tijd

Hoe kan je beter stille tijd houden dan in een donkere ruimte zonder enige afleiding? Precies! Daarom is dit uur perfect voor je stille tijd. Zet wat kaarsjes aan, klap je Bijbel open en lezen maar. Deze stille tijd kan niet onderbroken worden door lichtflitsen of binnenkomende appjes. Een goed moment om God echt te ervaren. Wie weet gebeuren er bijzondere dingen.

Bidden met je ogen open

Als je toch al bezig bent met stille tijd. Een uur bidden heeft nooit iemand kwaad gedaan. Voordeel is dat je toch met je ogen dicht zit, geen last van het donker dus! Richt een hoekje van je kamer in om een uur door te komen.Vouw je handen en bidden maar! TEST HIER welke bidder jij bent.

Naast deze toch wel serieuze opties kan je natuurlijk ook lekker gek doen om een lichtje te zijn. Wat dacht je hiervan?

Wees een levend licht

Zorg dat je veel kleine lampje op batterijen hebt en plak ze op je kleding. Wanneer het uur is in gegaan kan je rondjes gaan rennen. Buiten, door de straat. Zoek de mensen op en wees een letterlijk lichtje! (Haha mocht je dit doen, STUUR ONS EEN VIDEO)

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Uren kijk plezier

Mocht je echt niks willen doen. Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal. Uren video’s om te kijken. En mocht je ons zat zijn, KLIK dan HIER voor een lijst met de leukste christelijke YouTubers. Bedank ons later maar.

Wat is Earth Hour?

Het is geen nieuws als we zeggen dat de aarde aan het opwarmen is. De CO2-uitstoot is groter dan ooit. Het WWF wil de aarde helpen en organiseert sinds 2007 het jaarlijkse evenement: Earth HourTijdens ‘Het Uur der Aarde’ doven vele bedrijven en huishoudens de lampen en gaan andere elektrische apparaten uit. Dit gebeurt in het laatste weekend van maart, wanneer de klok een uur vooruit wordt gezet.

Genoeg inspiratie? Ga jij iets speciaals doen tijdens Earth Hour? Of doe je altijd al iets om het licht te schijnen? Laat het ons weten via WhatsApp (06 83673700). Een foto of video is natuurlijk geweldig, kunnen wij mee genieten van jouw BEAM THE LIGHT moment.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡