Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prachtige zandfiguren laten Bijbelse verhalen zien

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Sinds vorig jaar kun je in het Gelderse Elburg een tentoonstelling zien met zandfiguren. In één van de grootste binnenzandprojecten ter wereld worden verhalen uit de Bijbel in een bijzondere vorm getoond. In een enorme loods zijn onder andere de toren van Babel, Jona en de walvis, Adam en Eva in het paradijs, de geboorte en kruisiging van Jezus en de put van Jozef te zien.

Kunstenaars uit de hele wereld hebben 1200 dagen lang gewerkt aan de zandsculpturen. Doordat de tentoonstelling binnen te zien is, kunnen de figuren jaren blijven staan. De kunstenaars zaten niet vast aan een deadline, zodat ze de ruimte kregen om complete verhaallijnen uit te werken. Zo komen naast Bijbelse personen, ook belangrijke mensen uit de geschiedenis terug. Dit zorgt voor een prachtige tijdreis door de jaren heen, die de belevenis van Bijbelse verhalen tot een compleet nieuw niveau tilt.

Naast zandfiguren, is het zandschilderen ook niet meer onbekend in de christelijke wereld. Zo maakte de Zandtovenaar, Gert van der Vijver, een prachtige kerstvideo van het nummer ‘Ik wens jou van Trinity’. Die kijk je hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡