Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zana werd geprankt door Joram: 'Hij zat de hele les achter me en ik heb niks gemerkt'

6 juli 2022 · Leestijd 3 min

Weken voorbereiding zaten er in de prank tijdens de EO-Jongerendag. Op het podium stonden uiteindelijk drie jongeren die zonder dat ze het door hadden in een spelshow terecht waren gekomen. Zana (14) was één van hen en was - zonder dat hij dit door had - een hele les gestalkt door Joram. Hi-la-risch. Hoe kijkt hij terug op dit moment en is hij nu een BN'er op school?

Zana (14): “Ik vond het van tevoren niet spannend om mee te doen aan de quiz, wel was het spannend of ik op tijd bij het grote podium kon zijn. Ik zat met twee vrienden helemaal op ring twee, dus ik moest heel veel trappen af en kwam toen aan de verkeerde kant van de zaal terecht. Gelukkig was ik toch op tijd. Eenmaal op het podium moest ik echt lachen om de video die was opgenomen op mijn school, ik had gewoon helemaal niks door gehad!"

"Na mijn moment op het podium ben ik naar de wc gelopen om mijn vader even te bellen, want overal was herrie. Toen ik de wc weer uitliep stond daar een jongetje dat me herkende. ‘Cool dat jij op het podium stond’, zei hij. Toen ik maandag weer op school kwam, werd ik ook van alle kanten aangesproken en herkend. De school had het ook nog op z’n eigen Instagram gezet, dus iedereen wist wie ik was. Super leuk was dat! Tijdens de prank op school had Joram een shirt aan met mijn gezicht erop. Ik heb dat shirt als cadeau mee naar huis gekregen. Veel mensen uit mijn klas zeggen de hele tijd tegen me dat ik dat shirt aan moet doen naar school, maar hij is zo groot dat het net een jurk is. Ik vond het echt een leuke prank en ga volgend jaar sowieso weer naar de EO-Jongerendag!”

"Het was trouwens nog bijna misgegaan, want ik moest tijdens het eerste gedeelte van dat lesuur naar de ortho, maar mijn moeder was vergeten haar mail daarover te verzenden. Mijn leraar wist dus niet waar ik was terwijl achter mijn rug was afgesproken dat Joram tijdens dat lesuur de prank zou doen. Ik was net klaar bij de ortho en ging weer naar school, toen kreeg ik opeens van allerlei klasgenoten appjes waar ik was. Heel gek. Normaal maakt het niet de hele klas iets uit dat je even naar de ortho bent. Ik dacht echt: ‘Wat is er met jullie? Jullie zijn gek aan het doen.’ Achteraf had ik op dat moment kunnen weten dat er iets bijzonders aan de hand was, maar ik had niks door, haha.”

Jesse (18): 'Joram was 's nachts in mijn slaapkamer en ik heb niks gemerkt'

Lees ook over:

Jesse (18): 'Joram was 's nachts in mijn slaapkamer en ik heb niks gemerkt'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡