Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaar Goedemans (20): 'Macy Mae maakt mijn kerst eindelijk leuk'

13 december 2023 · Leestijd 3 min

Zara Goedemans (20) heeft een bizar jaar achter de rug: ze raakte zwanger, kwam tot geloof en kreeg één miljoen volgers op Tik Tok. In het EO-programma 'Wat is kerst?' blikt Zaar terug op haar jaar en geeft ze antwoord op de vraag wat kerst voor haar betekent.

Zwanger

"Het is wel even wat als je hoort dat je zwanger bent. Ik begon spontaan te lachen. Ik wist gewoon niet hoe ik moest reageren, maar ik dacht gelijk: ik ga dit gewoon doen. Het gaat heel goed met Macy. Ze is nu al weer acht weken oud..."

Ik begon spontaan te lachen

Totaal niet gelukkig

"Voordat ik zwanger was zag mijn leven er heel anders uit. Ik was DJ, ik stond wel vier á vijf dagen in de club. Ik dronk heel veel alcohol en deed drugs. Ook veel mensen in mijn omgeving gebruikte drugs. Ik was totaal niet gelukkig. Het was altijd afleiding zoeken om geluk te vinden. Ik voelde me gewoon heel erg 'leeg'. Ik kon nooit stilstaan, omdat ik dan geconfronteerd werd met mezelf. Toen ik erachter was gekomen dat ik zwanger was, ben ik gelijk christen geworden. Ik dacht: ik maak een keuze voor het leven én ik maak een keuze voor mijn nieuwe leven. Daardoor kwam ik erachter dat ik van niemand bevestiging hoef te krijgen over mijn identiteit, behalve van God en Jezus. God geeft mij zekerheid. Hij is heel trouw, dat kan je niet echt vinden bij mensen, dat vind ik alleen in mijn relatie met God."

Ik maak een keuze voor mijn nieuwe leven

Open over geloof

"Online ben ik best wel open over mijn geloof. Over het algemeen reageren mensen er heel goed op. Er zijn heel veel jongeren die geïnspireerd worden om ook te kijken of ze geïnteresseerd zijn in het geloof én God. Veel mensen die ook zeggen dat ze christen zijn geworden door mijn content en dat ze het heel mooi vinden hoe ik het breng. Met de negatieve reacties probeer ik zo min mogelijk bezig te zijn." 

Kerst

"Ik heb kerst eigenlijk nooit heel leuk gevonden. Tot nu. Nu Macy er is, dit is haar eerste kerst én ik ben een stuk gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Macy heeft kerst eindelijk leuk gemaakt voor mij."

Zara Goedemans (20) is zwanger: ‘Mijn moeder dacht eerst dat het een prank was’

Lees ook over:

Zara Goedemans (20) is zwanger: ‘Mijn moeder dacht eerst dat het een prank was’

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡