Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WOW: Echtpaar vergeeft man die hun zoon dood reed

31 juli 2018 · Leestijd 2 min

Rick en Nancy, een christelijk stel uit Minnesota, verloren hun zoon, schoondochter en kleinkinderen Ezra, Violet en Calvin bij een auto-ongeluk. Het verhaal kreeg voor de vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte in de rechtbank een onverwachte wending. Rick: “Ik weet dat God mij vergeven heeft, hoe kan ik jou dan niet vergeven?”

Rick’s zoon en zijn gezin waren twee jaar geleden onderweg naar Colorado om getraind te worden als zendeling. Ze wilden op missie naar Japan. Het auto-ongeluk gebeurde op de heenweg. Naast dit gezin kwam ook een oudere man om in het vuur dat ontstond na de botsing.

Nancy en Rick zijn verscheurd door verdriet: “Ik kan de woorden niet vinden om te vertellen over mijn rouw en verlies. Toch weet ik zeker dat die vrachtwagenchauffeur die ochtend niet is opgestaan met het plan om een gezin de dood in te jagen. Iedereen maakt fouten.”

Super christenen

“Mensen vragen zich af of wij een soort super christenen zijn. Nou, nee, dat zijn we echt niet. We zijn hele normale mensen met een super God die ons draagt.” Nancy: “We kunnen dit doen omdat we hoop hebben.”

Na de veroordeling gaven Rick en Nancy de vrachtwagenchauffeur een knuffel. De chauffeur zegt elke dag te bidden voor de families die het verlies een plekje proberen te geven.

Rick en zijn vrouw verzochten de rechter om de straf minimaal te houden. De vrachtwagenchauffeur heeft twee jaar voorwaardelijk en 180 dagen cel opgelegd gekregen.

Wauw, dat is een sterk staaltje vergeving. Meer van dit? Check deze video.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡