Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit gelooft voetballer Wout Weghorst ✝️⚽

9 juli 2024 · Leestijd 4 min

Wout Weghorst: de spits van Nederland die (bijna) nooit in de basis staat, maar als invaller toch regelmatig hele belangrijke doelpunten maakt! Als hij scoort, rent hij eerst als een bezetene over het veld, maar als de rust teruggekeerd is, kijkt hij naar de lucht en wijst hij naar de hemel: "God geeft mij houvast."

Wout: “We zijn thuis nooit echt heel erg gelovig opgevoed. Het was meer standaard, met Kerst naar de kerk. Uit mezelf heb ik het geloof omarmd.” Dit omarmen van het geloof deed Wout toen hij 17 jaar was. Hij ging op een vrije dag naar een kerk in Twente. Daar luisterde hij naar de preek en tijdens het gebed werd Wout geraakt door God. Of, zoals mijn de pastor die de dienst leidde zei tegen het Nederlands Dagblad: "Ik zag het in zijn ogen. Tijdens de dienst ging het geloof pas écht in Wout branden!"

Sindsdien speelt het geloof een hoofdrol in het leven van Wout. Of zoals hij zelf zegt: "Mijn geloof is dus niet uit het niets gekomen, ik had die houvast op dat moment echt nodig.”

Eerste zoen

Deze houvast had Wout ook in de liefde al op jonge leeftijd. Hij kwam namelijk al op de middelbare school zijn vrouw Nikki tegen, waar hij nu drie kinderen mee heeft: Juul (geboren in 2018), Lucie Mary Jo (geboren in 2020) en Daantje Suze Mary (geboren in 2022). Inmiddels zijn Wout en Nikki al dertien jaar samen en is hun vierde kind onderweg.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Goals goals goals

Wout heeft altijd al veel doelpunten gemaakt. Als tiener juichte hij op de tribune voor de doelpunten van FC Twente, maar zelf startte hij zijn voetbalcarrière bij rivaal Heracles, een club uit Almelo. Dichtbij huis, want Wout is in 1992 geboren in Borne, een dorp in Twente. Van Heracles ging hij naar AZ in Alkmaar. Daar schoot hij als spits zijn club naar de finale van de KNVB Beker. In 2018 werd hij voor zijn goals beloond en kwam zijn droom uit: Hij werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tot nu toe heeft Wout meer dan 30 wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal. En als je het hebt over Wout Weghorst, herinnert elke Oranje-fan natuurlijk zijn invalbeurt tijdens het WK in Qatar nog. Nederland stond 0-2 achter tegen Argentinië toen Wout in minuut 78 ein-de-lijk gewisseld werd en mee mocht voetballen. Hij scoorde twee (!!) keer waardoor er een verlenging volgde. Dat Nederland daarna alsnog van Argentinië verloor door een strafschoppenreeks, daar hebben we het liever niet meer over.

Tattoo van Jezus

Terug naar het geloof van Weghorst: dit steekt hij namelijk niet onder stoelen of banken. Hij draagt vaak een kruisje als oorbel en heeft een levensgroot portret van Jezus op zijn linker arm getatoeëerd. Elk keer als Wout scoort, gaan die armen de lucht in, wijst hij met z’n vingers naar de hemel en kijkt hij omhoog. “Ik vind het fijn om te geloven en het geeft me houvast. Ik haal er steun uit en het geeft me een bepaalde kracht. Ik geloof dat de Lieve Heer het beste met iedereen voor heeft en dat alles gebeurt met een reden.”

Wout Weghorst - hoofd Jezus
Wout Weghorst viert zijn doelpunt en rent met z'n armen wijd over het veld. Op de binnenkant van zijn arm staat een tattoo van het gezicht van Jezus.

Naar de kerk

“Toen we in Nederland woonden, ging ik graag naar de kerk met mijn vriendin. We bidden regelmatig samen. Ik bid ook vaak alleen, sowieso elke ochtend en avond. Ik bid in bed of kniel even naast mijn bed. Een momentje voor mezelf, ik voel me dan heel vrij. Ik lees ook af en toe stukken in de Bijbel. In mijn telefoon zit een app waarmee ik Bijbelcitaten kan opzoeken.”

Bron: Helden magazine, sportnieuws.nl, Nederlands Dagblad

Dat hij kan voetballen is duidelijk, maar wie is Cody Gakpo eigenlijk?

Lees ook over:

Dat hij kan voetballen is duidelijk, maar wie is Cody Gakpo eigenlijk?
6x EK-sterren die geloven in God ⚽

Lees ook over:

6x EK-sterren die geloven in God ⚽
Memphis Depay: 'God was er altijd voor mij, ik niet voor Hem'

Lees ook over:

Memphis Depay: 'God was er altijd voor mij, ik niet voor Hem'

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡