Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Memphis Depay: "God was er altijd voor mij, ik niet voor Hem"

1 mei 2018 · Leestijd 2 min

Memphis werd vaak uitgelachen om zijn extravagante levensstijl (hoedjes, tattoos, glamour), maar heeft nu God gevonden. Op het voetbalveld en daarbuiten.

"Iedereen weet voor wie ik speel", vertelt Memphis Depay in een diepteinterview met de Volkskrant. In bijna elke zin die hij spreekt komt 'God' of 'almighty' terug. "Mensen zien vanzelf dat ik in God geloof. Hij maakt het me heel makkelijk. God was er altijd al voor mij. Ik was er alleen niet voor Hem. Iemand heeft mij anderhalf jaar geleden naar Hem gebracht. Daardoor ben ik veranderd in positieve zin."

Depay weet niet waar zijn carriere eindigt. "Maar God weet het wel. Hij gaat me naar een niveau brengen waarop niemand me nog heeft gezien. Ik speel niet meer met angst. Nu denk ik: waarom zou ik stressen als ik een grote kans mis? Ik wil genieten. En als ik geniet, hoef ik niet te scoren of assists te geven. Dan is dat al genoeg."

Depay stopt na een doelpunt zijn wijsvingers in zijn oren. Waarom hij dat doet, wil hij eerst niet vertellen. Daarna zegt hij dat hij zich zo wil afsluiten. Hij wil nog maar naar één iemand luisteren: God.

Memphis_Depay_instagram_psalm_delen_God

Mensen halen allemaal gekke theorieën bij zijn switch in gedrag, maar voor Depay is het niet moeilijk te begrijpen: "In de Bijbel staat: heb je medemensen lief zoals je jezelf lief hebt. Ik heb mezelf heel erg lief, dus heb ik jullie ook allemaal lief."

Beeld: Instagram Depay
Bron: Volkskrant

Memphis Depay op Instagram

Memphis_Depay_leest_de_Bijbel_instagram

Bio Memphis Depay

Memphis Depay (Moordrecht, 13 februari 1994) is een Nederlands voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde Manchester United in januari 2017 voor Olympique Lyon. Depay debuteerde in 2013 in het Nederlands elftal.

Bron: Wikipedia

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡