Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Memphis Depay: 'God was er altijd voor mij, ik niet voor Hem'

14 juni 2024 · Leestijd 2 min

Memphis wordt vaak uitgelachen om zijn extravagante levensstijl (hoedjes, tattoos, hoofdband), maar heeft een poos geleden God gevonden. Op het voetbalveld en daarbuiten.

"Iedereen weet voor wie ik speel", vertelt Memphis Depay in een diepte-interview met de Volkskrant. In bijna elke zin die hij spreekt komt 'God' of 'almighty' terug. "Mensen zien vanzelf dat ik in God geloof. Hij maakt het me heel makkelijk. God was er altijd al voor mij. Ik was er alleen niet voor Hem. Iemand heeft mij anderhalf jaar geleden naar Hem gebracht. Daardoor ben ik veranderd in positieve zin."

Depay weet niet waar zijn carrière eindigt. "Maar God weet het wel. Hij gaat me naar een niveau brengen waarop niemand me nog heeft gezien. Ik speel niet meer met angst. Nu denk ik: waarom zou ik stressen als ik een grote kans mis? Ik wil genieten. En als ik geniet, hoef ik niet te scoren of assists te geven. Dan is dat al genoeg."

Voetballer Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’

Lees ook over:

Voetballer Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’

Depay stopt na een doelpunt zijn wijsvingers in zijn oren. Waarom hij dat doet, wil hij eerst niet vertellen. Daarna zegt hij dat hij zich zo wil afsluiten. Hij wil nog maar naar één iemand luisteren: God.

Memphis_Depay_instagram_psalm_delen_God

Mensen halen allemaal gekke theorieën bij zijn switch in gedrag, maar voor Depay is het niet moeilijk te begrijpen: "In de Bijbel staat: heb je medemensen lief zoals je jezelf lief hebt. Ik heb mezelf heel erg lief, dus heb ik jullie ook allemaal lief."

Over Memphis Depay

Memphis Depay (Moordrecht, 13 februari 1994) is een Nederlands voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Van 2021 tot en met 2023 speelde hij bij FC Barcelona. Nu speelt hij bij Atlético Madrid. Depay debuteerde in 2013 in het Nederlands elftal.

Beeld: ANP
Bron: Volkskrant

Dat hij kan voetballen is duidelijk, maar wie is Cody Gakpo eigenlijk?

Lees ook over:

Dat hij kan voetballen is duidelijk, maar wie is Cody Gakpo eigenlijk?

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡