Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willie d. wallace: “Mijn muziek is een muzikale kameleon”

23 november 2018 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: willie d. wallace.

Info

Willie d. wallace is een muziekproject van Willem Dekker. Willem speelde vroeger bas in Make Up Your Mind en Draw the Parade, maar miste het artiestenleven zo erg dat hij besloot weer muziek te gaan maken. Sinds december 2017 timmert hij aan de weg onder de naam willie d. wallace.

Hoe zou je willie d. wallace omschrijven?

“Onder de naam willie d. wallace schrijf ik liedjes en treed ik op, zowel solo als met een band. Ik ben begonnen met zeven man, nu zijn we nog met zijn drieën over. We spelen alle drie meerdere instrumenten, het verschilt per nummer wie welk instrument speelt. Ik vergelijk de muziek wel eens met een muzikale kameleon. Er komt van alles voorbij: van hiphop naar soul, van country tot blues. Als ik akoestisch in mijn eentje speel is het meer country, met volledige band hoor je bijvoorbeeld ook reggae voorbijkomen. Mijn muziek is niet iets dat richting één bepaalde stijl gaat. Muziek is voor mij een taal. Verschillende onderwerpen vragen verschillende talen, verschillende klanken.”

Welke rol speelt geloof in jouw muziek?

“Geloven in God is voor mij geloven in de liefde, de kracht die alles inspireert. En dat is de basis van alles in mijn leven. Muziek, vriendschappen, liefde, hoop, dat is allemaal wat God ook is. De thema’s die naar voren komen in mijn muziek zijn een uiting van mijn leven en daarmee ook van mijn geloof. Mijn muziek is een ode aan het leven en daarmee ook aan God, want Hij is voor mij het leven. Ik heb bijvoorbeeld een nummer over rechtvaardigheid. Dat liedje gaat over vluchtelingen. Dat gaat voor mij ook over hoe we met het leven omgaan dat we van God hebben gekregen.”

Check hier het nummer ‘De Tijden’. “Dit nummer gaat o.a. over het Bijbelboek Prediker 3: voor alles is een tijd.”

“Op Spotify heb ik een lijst genaamd “Liedjes voor de Heer”. Daar staan nummers in van bijvoorbeeld John Mayer, Damian Rice en Coldplay. De liedjes zijn niet per se christelijk, maar de teksten gaan over liefde en vriendschap; dat is voor mij waar God is.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“We zijn momenteel hard aan het werk om ongeveer 45 minuten aan bandmateriaal te maken. Als dat klaar is duiken we de studio in om een aantal nummers op te gaan nemen. Ik speel veel live, ongeveer 1 à 2 keer per week. Dat vind ik heerlijk om te doen. Vanaf volgend jaar lente gaan we ook live spelen met de band.”

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Tijmen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡