Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meer dan 1000 jongeren leren in een groepsapp God beter kennen 馃ぉ: een samenvatting

28 oktober 2022 Leestijd 4 min

Met ongeveer 1050 jongeren deden we halverwege oktober de What鈥檚 Up God challenge: acht dagen lang gingen we elke dag op een andere manier tijd met God doorbrengen. In dit artikel zetten we alle challenges op een rijtje, lees je andere manieren van tijd met God die we niet behandeld hebben 茅n geven we tips hoe je deze dingen dagelijks/ wekelijks vol kunt houden.

Alle challenges op een rij:

Dag 1

document_wat ga je doen?-04

Dag 2

document_wat ga je doen?-03

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Whats up music

Dag 6

Dag 7

document_wat ga je doen_-18

Dag 8

document_wat ga je doen_-19

What else?

Benieuwd naar meer? Je kunt ook deze dingen nog eens proberen:

馃憠 Luisterend bidden

Dit is een manier van bidden waarbij je zelf niet zoveel zegt. Je vraagt aan God of HIJ iets wil zeggen tegen jou. Misschien krijg je wel een tekst, lied of beeld in je hoofd en misschien niks. Deze manier van bidden kan helpen als je voor een moeilijke keuze staat of als je bidt voor iemand anders.

馃憠 Een leesplan volgen

Via de app YouVersion, Dagelijks Woord of ZijnWoord Bijbelstudie kun je een leesplan of een Bijbelstudie volgen. Je kunt een leesplan volgen gekoppeld aan een thema waar je meer over wilt weten of een persoon of boek uit de Bijbel. Je krijgt herinneringen in de vorm van een melding, zodat je niet vergeet om er regelmatig mee aan de slag te gaan.

馃憠 Dankbaarheid journal

Leg een notitieboek naast je bed waar je elke avond of ochtend drie dingen opschrijft waar je God dankbaar voor bent.

馃憠 Preek luisteren

Luister via Spotify of Youtube eens naar een preek over een onderwerp waar je meer over wilt leren. Je zou ook ondertussen mee kunnen schrijven zodat je het beter onthoudt. Tip van ons: Kijk eens naar de preken van de BEAM Kerkdienst. Elke laatste zondag van de maand op NPO2 茅n terug te kijken via deze link.

馃憠 Christelijke meditatie

Tijdens een meditatie sta je stil bij vragen zoals: Hoe voel ik me, voel ik me gestrest, zit ik lekker in mijn vel, hoe deel ik dit gevoel met God? BEAM Kerkdienst-spreker Joline Zuidema is een echte kenner in dit vak. Via deze link kun je met behulp van een aantal vragen 茅茅n van haar meditaties doen.

馃憠 Doe het samen

Misschien heb je christelijke vrienden of vriendinnen die ook meer willen met het geloof. Spreek dan eens in de zoveel tijd eens af om samen te komen en de Bijbel te lezen of muziek te maken.

Hou vol!

Je hebt een paar manieren gevonden om tijd met God door te brengen die bij jou passen. En dan?! Het lukt je misschien nog twee keer om de motivatie bij elkaar te rapen om God te zoeken, maar daarna is het wel op. Hier zijn wat tips waardoor tijd doorbrengen met God onderdeel wordt van je routine:

馃敟 Zoek een buddy

Samen sta je sterker! Spreek met een vriend(in) af dat je elkaar een groen vinkje stuurt op WhatsApp als je tijd apart hebt genomen voor God. Wanneer je dat vinkje al een tijdje niet hebt gestuurd, kan diegene je appen: 鈥榊o, ga je nog even tijd met God doorbrengen.鈥 Het is eigenlijk iemand die je dat extra zetje geeft.

馃敟 Zet het in je agenda

Als je een echte planner bent, is dit een hele fijne. Zet gewoon in je agenda wanneer je tijd met God wilt hebben! Zorg dat je een melding krijgt op je telefoon, of een vaste tijd op de dag/ in de week kiest.

馃敟 Maak het realistisch

Stap niet in de valkuil dat je te hoge doelen en eisen stelt. Spreek met jezelf af om 茅茅n keer in de week een momentje met God te hebben. Kijk eerst of je dat volhoudt en dan kun je opbouwen.

馃敟 Combineer het met vaste routines

Ga je elke week een keer hardlopen? Luister dan de volgende keer tijdens het rennen naar een podcast. Ga als je maandag naar school fietst onderweg eens bidden of zet worship muziek aan. Als je elke ochtend standaard gelijk op je telefoon kijkt, open dan ook de Bijbelapp om het vers van de dag te lezen. Zo combineer je iets nieuws met iets wat je altijd al doet.

DOE MEE MET WHAT鈥橲 UP GOD: Acht dagen God zoeken op WhatsApp馃摫

Lees ook over:

DOE MEE MET WHAT鈥橲 UP GOD: Acht dagen God zoeken op WhatsApp馃摫

Geschreven door

Dani毛lle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕