Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wereldkampioen veldrijden leest elke ochtend in haar Bijbel

4 februari 2020 · Leestijd 3 min

Afgelopen weekend is de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado wereldkampioen veldrijden geworden in het Zwitserse stadje Dübendorf.

Ceylin is geboren en getogen in Beverwaard, een wijk in Rotterdam en heeft afgelopen weekend op 21-jarige leeftijd de wereldtitel veldrijden behaald. Deze titel was iets waar ze lang over heeft gedroomd en naartoe heeft geleefd. Vorig jaar verloor Ceylin namelijk het wereldkampioenschap en eindigde ze als derde, hier was ze niet bepaald blij mee. Ze had namelijk zo hard haar best gedaan om zichzelf te kwalificeren voor deze race en nu ze tot een van de hoogste veldrijders behoorde lukte het haar niet om de WK titel binnen te slepen.

De weg naar de top

Gelukkig bracht het verlies ook iets goeds: het gaf haar de moed om door te gaan en om de titel te behalen die ze zo graag wilde. In een jaar tijd werd Ceylin sterker en sneller dan ooit, dit had ze te danken aan veel trainen, de juiste support maar ook aan haar geloof. Elke dag leest Ceylin een stukje uit haar Spaanse bijbel en bidt ze, dit doet ze voor, maar ook tijdens een race, zo vraagt ze God voor kracht om door te gaan als ze eigenlijk niet meer verder kan, vertelde Ceylin aan het NRC.

afbeelding

Dat het geloof een grote rol speelt in het gezin van de Alvarado’s kun je merken aan wat er gebeurde na de afloop van de race van Ceylin. Ceylin had namelijk alles gegeven tijdens de sprint vlak voor de finish, hierdoor had ze geen gevoel meer in haar benen toen ze eenmaal van haar fiets afstapte. Terwijl Ceylin huilend op de grond lag van de pijn die door haar benen ging, wurmde haar moeder Ramona zich een weg door de drukke menigte om daarna knielend op de grond bij Ceylin neer te vallen. Moeder Ramona had een blaadje vast waarop een vers uit Johannes te lezen was. Samen huilden ze en lazen ze de tekst op. ‘No te he dicho que si crees, verás la gloria de Dios?’ Dit betekent: ‘Ik heb je toch gezegd dat je Gods grootheid zult zien als je gelooft?’ Op zaterdag 1 februari werd ze wereldkampioen een fantastische prestatie.

Meer lezen over wielersporten?

We hebben Anna van de Breggen en Loes Adegeest allebei geïnterviewd over hun topsport wielrennen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡