Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom we jou nodig hebben als supporter van BEAM

12 februari 2019 · Leestijd 3 min

Naar de EO-Jongerendag? Ja, natuurlijk ga je daarheen! Hop, even een ticket bestellen. Plekje uitkiezen in Ahoy, naam en adres invullen en… wacht, wat staat daar? Of je supporter wilt worden van BEAM? Waarom zou je dat doen?

Als we de onderzoeken over jongeren moeten geloven, is ‘lid worden’ een absolute no go voor jou. Anno 2019 willen jonge mensen zich niet binden, zeggen experts. En zéker geen lid worden van een club. Ook niet als we dat ‘supporter’ noemen en het gaat om iets tofs als BEAM.

Slapen?
Hebben we dan zitten slapen? Wisten we dat niet toen we begonnen met de verkoop van tickets voor de EO-Jongerendag? Natuurlijk wisten we dat wel. Het is niet de eerste keer dat we mensen vragen om BEAM-supporter te worden. Nu doen we dat weer, terwijl jij een ticket voor de EO-Jongerendag wil kopen.

BEAM kan alleen toffe dingen doen voor jou als we genoeg supporters hebben.

Met z’n allen
We gaan er niet omheen draaien: we hebben je nodig. En niet alleen jou, maar ook alle andere bezoekers van de EO-Jongerendag. Niet voor eventjes, maar voor langere tijd. We betalen de EO-Jongerendag namelijk met z’n allen. En BEAM kan alleen toffe dingen doen voor jou als we genoeg supporters hebben.

Extra belangrijk
Oke, dit is geen nieuw verhaal. Grote kans dat je het al eens eerder hebt gehoord. Maar er is meer: dit jaar zijn supporters extra belangrijk. Voor BEAM en voor de EO. BEAM-supporters van 16 jaar en ouder tellen mee als lid van de EO. In 2019 vindt er bij alle omroepen een ledentelling plaats: de minister checkt hoeveel leden een omroep heeft. Op basis daarvan worden heel veel andere beslissingen genomen over de toekomst.

Daarom dus
Lang verhaal kort: we hebben BEAM-supporters nodig om te bestaan. En dit jaar zijn leden dus extra belangrijk. Daarom vragen we iedereen die een ticket bestelt voor de EO-Jongerendag om BEAM-supporter te worden, terwijl we weten dat het helemaal ingaat tegen de trend. (We kennen trouwens ook Iemand die zich nooit iets aantrok van trends, maar dat terzijde…).

We hopen dat we op je kunnen rekenen. En geniet straks van een fantastische EO-Jongerendag!

Geschreven door

Maarten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡