Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Guilty pleasures: 'Ik stop pindakaas in m'n yoghurt'

31 maart 2023 · Leestijd 3 min

Zet jij ook wel eens een pak hagelslag aan je mond, gewoon omdat je er zin in hebt? Of betrap je jezelf nét iets te vaak op het luisteren naar K3? IEDEREEN heeft wel heimelijke pleziertjes, ook wel guilty pleasures genoemd. Nagelbijtend spelen met je oude Playmobil; je schaamt je ervoor, maar stiekem vind je het héérlijk om te doen. Goed nieuws: je bent niet de enige!

Een guilty pleasure is iets wat je doet, terwijl je eigenlijk vindt dat het niet mag of hoort. En dat terwijl het ondertussen heel fijn is om te doen! Een tikkeltje stout of ongehoorzaam is af en toe heel lekker. Het kan zijn dat je je schuldig of bezwaard voelt om even nergens rekening mee te houden, maar het is ook hartstikke gezond! Alles waar je blij van wordt, maakt je veerkrachtiger. Genieten mag! En jullie doen dat ook.

Eten

Veel van jullie vinden een ongezonde eetgewoonte vallen onder de categorie ‘guilty pleasures’. Denk maar niet dat dit alleen maar van de 21e eeuw is: Adam en Eva konden een verboden hapje ook niet weerstaan! Kan de beste overkomen 😁 Wanneer de ommekeer kwam dat we van verboden appels naar pindakaas in onze yoghurt gingen verlangen, weten wij ook niet.

guilty pleasures eten
Nostalgie

Er viel ons iets bijzonders op: toen wij jullie op Instagram (@eobeam) vroegen naar jullie guilty pleasures, kwam K3 opvallend vaak terug! Blijkbaar heeft het bekendste trio van de Benelux een plekje in jullie harten veroverd. Nostalgische gevoelens spelen op als we dingen terugkijken/luisteren uit onze zorgeloze kindertijd. Heerlijk om daarin weg te dromen 🥰

guilty pleasures nostalgie
Uitzonderingen

Niet alle guilty pleasures zijn in een hokje te plaatsen. Soms kan je dingen gewoonweg niet laten om te doen; door de tijd heen zijn ze bij je ingebakken. Veel van jullie slapen (stiekem) met knuffels in bed, anderen hebben er bijzondere hobby’s op nagehouden. Het is heerlijk om al jullie antwoorden te lezen, we herkennen onszelf heel erg in jullie!

guilty pleasures uitzonderingen
En dat schuldgevoel dan?

Het feit dat je je schuldig gaat voelen als je een hele reep chocola naar binnen werkt, heeft wel een functie. Het houdt je op koers en zorgt er dus voor dat je niet doorslaat. Hoe fijn het ook is om even de regels te laten voor wat ze zijn; guilty pleasures voelen vooral heel fijn omdat je je er niet continu aan overgeeft. Geef je er dus met mate aan over, maar áls je het dan doet, geniet er dan ook mateloos van! Weg met dat schuldgevoel. Genieten mag. Het moet!

Jelte interviewt zijn idool Bobbie (van Ernst): ‘Als puber deed ik stomme dingen’

Lees ook over:

Jelte interviewt zijn idool Bobbie (van Ernst): ‘Als puber deed ik stomme dingen’

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡