Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom een stapje terug doen niet erg is

10 december 2016 Leestijd 2 min

Volle agenda鈥檚, drukke schoollevens en een groot sociaal netwerk vragen soms veel aandacht. Al die drukte kan je soms te veel worden, daarom is het goed om af en toe gewoon een stapje terug te doen, is helemaal niet erg! Waarom? Nou hierom:

1. Je kunt niet falen

En dat vermindert de druk die op je ligt. Te hoge eisen aan jezelf kunnen namelijk een hoop stress opleveren waardoor je de uitdagende doelen niet haalt, je faalt en je je alleen maar slechter voelt. Stel doelen waarvan je zeker weet dat je ze kunt halen. Dat maakt het veel motiverender om er tijd in te steken.

2. Je krijgt een overzicht

Weet je eigenlijk nog wel precies waar je allemaal mee bezig bent, of word je geleefd door je agenda? Neem een stapje terug en kijk eens goed naar waar je nou precies allemaal mee bezig bent. Wat levert het op? Is het het waard? Waar zou je meer/minder aandacht aan moeten besteden? Creëer een overzicht. 

3. Je hebt ruimte om weer op kracht te komen

Neem een stapje terug om weer op kracht te komen. Slaap, ontspan en doe leuke dingen. Dan kun je straks niet één stap vooruit doen, maar direct drie tegelijk!

4. Je kunt je aandacht verschuiven

Druk leven? Grote kans dat je de mensen om je heen misschien een beetje tekort hebt gedaan. Schenk aandacht aan je familie en vrienden en laat even weten dat je nog leeft en dat alles goed met je gaat. 

5. Je krijgt tijd om te genieten

Soms gaan dingen zo snel, dat je vergeet te genieten van de dingen waar je nu mee bezig bent. Op school ligt de focus bijvoorbeeld heel erg op tentamens halen, maar geniet je wel een beetje van alle dingen die je leert en de mensen die je ontmoet? 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕