Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom BEAM meedoet met de #OpenUp week.

2 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Deze maandag is het de start van de #OpenUp week. Van 2 tot 10 oktober praat BEAM (samen met 3FM, HUMAN en MIND) over mentale gezondheid. Jongeren krijgen veel op hun bordje en daarom gaat het tijdens deze jaarlijkse #OpenUp week over mentale weerbaarheid. Want hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Wij delen deze week eerlijke verhalen van bekenden van BEAM, redactieleden, maar ook jongeren net als jij. Praten over je mentale gezondheid is namelijk hartstikke belangrijk!

Wat gaat BEAM doen deze week?

Zoals altijd laten we jongeren aan het woord over hun eigen levens. Het is dapper om je kwetsbaar op te stellen en tegelijkertijd zou je willen dat het heel normaal is. Daarnaast zullen wij als redactie laten zien dat iedereen mentale uitdagingen heeft en dat er over grote, maar zeker ook over kleine problemen gepraat mag worden. Tenslotte zullen er wat bekende gezichten voorbij komen. Zo vertelt Sterre Koning over haar zoektocht naar de juiste mentale zorg en deelt worshipartiest Reyer wat de kerk beter kan doen rondom mental health. Dus volg onze socials en blijf op de hoogte! En weet dat je ons altijd een berichtje mag sturen met jouw verhaal.  

Wat is de #OpenUp week?

De #OpenUp week wil jongeren aanmoedigen om over mentale gezondheid te praten. Deze week wordt georganiseerd door MIND en HUMAN en eindigt elk jaar op Wereld Mentale Gezondheid dag. Dat er meer gesproken moet worden over mentale gezondheid blijkt uit het feit dat 55% van de jongeren het nog steeds taboe vindt om erover te praten. Praten over mentale gezondheid ís normaal en dit is de perfecte week om ermee te beginnen.

Praat met:

- Je omgeving
- Je kerk
Met bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon
- Je huisarts
Stichting Chris
In de middag en avond kun je chatten (anoniem)
Woensdagmiddag kun je bellen
Kindertelefoon
Tot 18 jaar kun je van 11:00 tot 21:00 chatten of bellen (anoniem)
- Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113

Alles over paniekaanvallen🤯: waarom heb je ze en wat doe je eraan?

Lees ook over:

Alles over paniekaanvallen🤯: waarom heb je ze en wat doe je eraan?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡