Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vriendschappen @ EOJD 2019

28 mei 2019 · Leestijd 3 min

De EO-Jongerendag zit er voor dit jaar weer op! Of je nou samen of alleen gegaan bent, wij hopen dat je een supertoffe dag gehad hebt! Wij vroegen vrienden die samen naar de EO-Jongerendag kwamen hoe zij een licht voor elkaar zijn.

Liv en Marise

afbeelding

Liv (rechts): “Marise is een heel goede vriendin voor mij, ik kan haar alles vertellen. We zien elkaar niet meer zo vaak nu we op de middelbare zitten, maar op de basisschool waren we heel hecht en die vriendschap is er nu nog steeds.”

Marise (links): “Ik zit nu op een niet-christelijke middelbare school. Ik vind het daarom fijn om ook een vriendin te hebben die wel christelijk is, waar ik gewoon goed mee op kan schieten en alles mee kan delen.”

Esther en Gatniel

afbeelding

Esther (links): “Gatniel en ik kennen elkaar nog niet zo lang, omdat ik nieuw ben bij onze kerkgroep. Gatniel heeft mij toen ik erbij kwam meteen heel goed ontvangen, daar ben ik erg blij mee.”

Gatniel (rechts): “Esther is een leuk meisje. Ze weet heel veel over God, dat vind ik ook tof. Ik heb het gewoon leuk met haar.”

Stefani en Naomi

afbeelding

Stefani (links): “Naomi is mijn zus. We doen heel veel samen, we kunnen altijd afspreken en leuke dingen doen. Zij maakt mijn leven gewoon een stuk leuker.”

Naomi (rechts): “Ik kan ook mijn gevoelens bij Stefani kwijt en ze is er altijd wel voor me. Ik vind het fijn om haar in mijn leven te hebben.”

Simone en Kristi

afbeelding

Kristi (rechts): “Simone en ik zijn vrijwilligers bij stichting wijdekerk. Ik ben vandaag voor het eerst op de EO-Jongerendag en we gaan hier ook enquêtes afnemen. Simone kan mensen heel rustig benaderen. Ik merk dat ik nog een beetje onwennig ben, maar dat ik Simone kan volgen. Zij is een beetje mijn voorbeeld.”

Simone (links): “Kristi is voor mij een licht in een wereld die voor veel gelovigen nog onbekend is, namelijk de LHBT-gemeenschap. Voor ons is het belangrijk om God lief te hebben boven alles en onze naasten als onszelf, om samen de kerk te zijn. Kristi kan heel stellig haar mening geven, maar kan ook goed onderscheid maken tussen meningen en het woord van God.”

Guus en Daan

afbeelding

Guus (rechts): “Ik weet dat Daan er altijd voor me is als ik een vraag heb. Ik ken hem al sinds mijn geboorte. Onze ouders zaten bij dezelfde gemeente, zo zijn ze ook bevriend geraakt. Ik ben twee dagen na Daan geboren, sindsdien zijn we er altijd voor elkaar. Als onze ouders vroeger bij elkaar langs gingen lagen we ook altijd in dezelfde wieg.”

Daan (links): “We staan altijd open voor elkaar in moeilijke tijden, maar ook als het goed gaat. We kunnen het  gewoon goed met elkaar vinden, dat is erg fijn.”

Beeld: Yentl Slik

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡