Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Valerie (14) is miljonairs-dochter: “Je pappie koopt alles voor je”

5 december 2019 · Leestijd 2 min

In de 3FM-serie ‘Op Me Monnie’ wordt er gekeken wat geld met jongeren doet, en waarom het zo belangrijk lijkt. In de vierde aflevering zien we de 14-jarige Valerie. Haar vader is miljonair. "Het maakt het leven makkelijker".

De ouders van Valerie hebben een goedlopend bedrijf. Met het geld wat daarvan binnenkomt wordt het leven volgens Valerie vooral makkelijker, maar is niet alles vanzelfsprekend. “Veel mensen denken dat ik altijd naar ‘pappie’ kan gaan voor nieuwe spullen, dat is echt niet zo. Geld maakt niet perse gelukkig, maar natuurlijk is het leven voor ons wel wat makkelijker.”

Het feit dat Valerie in een welvarend gezin is geboren, is niet iets waarvoor ze zich hoeft te schamen, vindt ze. “Ik voel me soms wel anders dan anderen. Zo stond er een keer iemand op mijn schoen en zei: ‘Je pappie koopt toch wel nieuwe voor je’. Dan merk je wel dat je anders bent.”

Van ‘neppe vrienden’ heeft Valerie gelukkig geen last. “Mensen gaan je niet aardiger vinden als je meer geld hebt. Sommige mensen zijn heel trots omdat ze rijk zijn, en posten dan bijvoorbeeld een foto van hun nieuwe auto. Maar dat boeit anderen echt niks. Het maakt je echt niet een leuker persoon.”

Valeries sollicitatie voor vakkenvuller is net de deur uit. “Ik zou het heel fijn vinden als ik mijn eigen geld verdien. Ik denk ook dat ik daar veel voorzichtiger mee zou zijn.”

Benieuwd naar de hele video? Bekijk hem hierboven!

De complete serie 'Op Me Monnie' zie je hier.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡