Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Top 5 tips om snel bruin te worden

15 mei 2017 · Leestijd 3 min

Nu EINDELIJK de zon weer schijnt kan er ook weer worden gewerkt aan je zomertintje! De één vindt het aantrekken van een korte broek verschrikkelijk (AAAH MELKFLESSEN!!), terwijl een ander soms al na een halfuurtje half doorbakken is. Lekker en verantwoord snel bruin worden doe je zo!

1. Scrubben.

Hiermee verwijder je dode huidcellen, waardoor je egaler & LANGER bruin blijft. Voor je gezicht kun je een mildere scrub gebruiken, voor armen & benen een normale scrub. Dankzij scrubben heb je een vers huidje en gaan je dode huidcellen er niet vandoor met je tintje! Snel bruin worden is werken.

2. Je tintje opbouwen.

Begin al in het lente zonnetje om je huid te laten ‘’wennen’’ aan de zon. Het is overigens sowieso een beter idee om niet langer dan een dik uur te zonnen..

3. Zoek het water of strand op.

Water en stranden weerkaatsen de uv-stralen. Hierdoor word je sneller bruin dan in je achtertuin of in een parkje. (Natuurlijk wel goed blijven smeren!)

4. Smeer alvast zelfbruiners / bronzer op.

Deze tip is echt heel fijn voor mensen die zich schamen voor hun melkflesjes. Breng een royale laag aan op je gescrubde benen voor het slapen gaan. Zorg er voor dat je het goed verdeelt voor een egaal resultaat. Herhaal het smeren met de zelfbruiner ongeveer 2x per week. Vergeet niet je handen te wassen, anders worden die oranje.

5. AFTERSUN!

Dit is de gouden (of bruine) tip! Het is belangrijk om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Als je dit niet doet loop je een groter risico op vervellen en daarmee verdwijnt je mooie tintje als sneeuw voor de zon. Er zijn ook Aftersuns met een bronze effect voor een sneller resultaat..

DE GROTE DON’T

De grootste & gevaarlijkste tip die op het wereld wijde web staat is dat je je moet insmeren met olijfolie of zonnebloemolie. Deze oliën bieden geen bescherming voor je huid. Je verbrand er alleen maar heel snel door. Bij de drogist kan je genoeg zonwerende oliën vinden. Laat de olijfolie maar lekker in de spaghetti. En de zonnebank ook (in de spaghetti, niet dat je die spaghetti dan nog moet eten).

Ennnn, uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit wat voor kleur je huid draagt, maar gaat het erom wie die huid draagt :) Snel bruin worden? Ontbijtkoek smeren!

GENIET VAN HET HEERLIJKE WEER!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡