Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tom Waes in tranen door Urker Mannenkoor Hallejuja: "Of je nou gelovig bent of niet, dit komt echt binnen."

1 november 2021 · Leestijd 2 min

In het nieuwe seizoen Reizen Waes bezoekt de Vlaamse presentator Tom Waes heel Nederland. Zo is hij in aflevering naar Flevoland afgereisd en bezoekt hij onder andere het mooie Urk. Door een bewoner daar wordt Tom Waes meegenomen naar het Urker Mannenkoor Halleluja. En dat laat hem niet ongeroerd: "Ben tot tranen toe geraakt."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In het nieuwe seizoen van Reizen Waes bezoekt de Belgische programmamaker Nederland. In de derde aflevering - de vorige afleveringen trokken steeds meer dan één miljoen kijkers naar NPO3 - is te zien hoe Waes bijzondere plekken in de provincie Flevoland bekijkt. Hij gaat langs bij een van de eerste boeren in de polder, ziet hoe de enige medicinale wietteler van het land in Emmeloord werkt en overnacht op de Marker Wadden. Een bezoek aan Urk kan volgens Waes niet ontbreken. Hij krijgt er geen spijt van.

Urk

In de zondagavond uitgezonden aflevering introduceert Waes het voormalige eiland als ‘meest besproken dorp van Nederland’. "Het is een nationale sport om te lachen om het streng christelijke Urk. Tijdens corona was Urk in het nieuws om kerkgangers die vasthielden aan hun diensten ondanks een verbod op hun bijeenkomsten. Het maakt dat Urk niet happig is op buitenstaanders. Ik heb lang moeten zoeken naar iemand die mij Urk wilde tonen."

Kijk hier de hele uitzending van Reizen Waes in Flevoland terug, waarin hij ook het lied van Urk hoort.

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡