Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tobias en Eline kregen een relatie via Pic Me!

31 maart 2018 · Leestijd 4 min

Je kent vast ‘Pic Me’ wel, die rubriek waarbij christelijke singles op zoek gaan naar een leuke date. Maar: WIST JE DAT DAAR OOK ECHT STELLETJES DOOR ONTSTAAN? Tobias en Eline bijvoorbeeld! Wij zwijmelen weg, hoor.

Het leek Tobias (21, supportdeskmedewerker) uit Nieuwkoop wel grappig om, net als een vriend van hem, een keer mee te doen aan Pic Me, dé rubriek voor christelijke singles die graag een leuke date scoren. Tobias: “Ik vond het niet echt spannend, het was alleen de vraag of ik een goed gesprek ging krijgen.”

Eline (20, werkzaam in de gehandicaptenzorg): “Ik zag de rubriek Pic Me de hele tijd voorbijkomen en zo ook de foto’s van Tobias. Ik reageerde niet gelijk, maar de dagen erop zag ik de Pic Me van Tobias telkens opnieuw. Op een zaterdagmiddag tijdens mijn werkpauze besloot ik toch een poging te wagen en stuurde een bericht. Op zondagavond kreeg ik opeens een ‘Heej’ van hem. Hij zei dat hij zich verveelde. Het was het begin van een goed gesprek dat tot diep in de nacht duurde. De dinsdag erop zijn we gaan Skypen.”

Pic Me Klik

Via Pic Me kreeg Tobias een paar reacties, maar alleen met Eline volgde een goed gesprek. “Met Eline was het gelijk leuk, we hadden meteen een klik. Ik had het idee dat ik haar alles kon vertellen en dat was ook zo. Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden.” Eline: “Op een vrijdagavond kwam hij naar Ede, waar ik woon, en zijn we wat gaan drinken op het plein.” Tobias: “Ik moest toch die kant op en combineerde het met onze date.” Eline: “Het was liefde op het eerste gezicht. Er was helemaal geen spanning en het klikte meteen.”

Vrienden van Tobias wisten dat hij een date had en vroegen via WhatsApp hoe het ging. “Ze vroegen meteen of het al aan was. Dit liet ik Eline aan lezen. Op dat moment hebben Eline en ik ja gezegd!”

Wat de Pic Me tortelduifjes zo leuk vinden aan elkaar? Tobias: “Ik vind dit een best wel lastige vraag, omdat ik eigenlijk alles wel leuk vind aan haar. Maar het leukst vind ik haar persoonlijkheid. Ik kan met haar lachen en kan bij haar met alles terecht. We begrijpen elkaar.” Eline: “Tobias heeft humor, is spontaan, heeft het hart op de juiste plek, is zorgzaam, superlief en toont interesse in een ander. Het is mooi om te zien hoe betrokken hij is in zijn kerk. Tobias is echt een kind van God! We geloven allebei en kunnen daar goed met elkaar over praten.”

Langeafstandsrelatie

Een nadeel is de afstand tussen hun woonplaatsen Nieuwkoop en Ede, waardoor ze elkaar niet heel vaak kunnen zien. Tobias: “We proberen elkaar elk weekend te zien en doordeweeks appen en bellen we elke dag. Mijn omgeving vond dat het best wel snel ging, maar Eline en ik hadden allebei het gevoel dat het goed kon komen.” Eline: “Ook ik kreeg reacties dat we te snel gaan. Ik zeg dan dat het de keuze is van Tobias en mij. Wij voelen ons hier goed bij. Mensen zijn wel oprecht blij voor ons.”

De ware

“Ik zie de toekomst positief voor mij samen met Tobias”, zegt Eline. “Ik denk oprecht dat hij de ware voor mij is en ik zie zeker een mooie toekomst samen met hem! Ik hoop dat we samen mogen groeien in ons geloof.” “Ik blij dat ik met Eline in gesprek gegaan ben, anders was dit er nooit uitgekomen”, zegt Tobias. “Ik heb een heel lief meisje gevonden via Pic Me en hoop net als Eline dat we samen mogen groeien in ons geloof.”

Ook meedoen met Pic Me? Stuur dan vijf kneitersleuke/-gekke/interessante foto’s van jou door naar beamredactie@eo.nl en vertel wie je bent (Insta, leeftijd, woonplaats) plus wat God voor jou betekent!

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡