Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TIPS: Zo ruil je jouw schermtijd 馃摫 om in stille tijd 鉁濓笍

Dit is een artikel uit het BEAM-Magazine!

2 november 2023 Leestijd 3 min

Meer in de Bijbel lezen en minder op mijn telefoon; was dit ook jouw goede voornemen aan het begin van het jaar? Je hebt waarschijnlijk ontdekt dat scrollen een stuk gemakkelijker is dan tijd met God doorbrengen. Herken jij jezelf hierin? Dan is er goed nieuws: BEAM gaat je helpen!

Uit onderzoek blijkt dat je na gemiddeld 66 dagen een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Vandaag gaan we beginnen aan jouw nieuwe gewoonte: minder schermtijd en meer stille tijd. 

Hoe dan?!

  1. Probeer elke dag een momentje te nemen waarop jij je telefoon even aan de kant legt. Bedenk wat jij een fijn moment vindt op de dag. Waarom zou jij je wekker om zes uur 鈥檚 ochtends zetten, als je weet dat je eigenlijk 鈥檚 avonds meer energie hebt? Daarnaast kan het helpen om je stille tijd te combineren met een gewoonte die je al hebt. Ga bijvoorbeeld na het sporten, douchen of avondeten aan de slag, dit maakt het makkelijker om vol te houden.
  • Zet voordat je gaat beginnen een wekker voor de tijd die je met God wilt doorbrengen. Dat helpt je om je te concentreren en zorgt ervoor dat je dit moment goed kunt inplannen in je dag.
  • Is de eerste dag gelukt? Kruis het eerste vakje af, you did it!
  • Nu is het een kwestie van volhouden. Dit is vaak het moeilijkste gedeelte, omdat het flink wat discipline vraagt. Houd in gedachten wat het je op de lange termijn gaat opleveren, ook als je vandaag moe bent of geen zin hebt.
  • Aan het einde van de 66 dagen zul je merken dat het veel gemakkelijker gaat dan aan het begin. Je beloning is natuurlijk dat je meer tijd hebt doorgebracht met God, maar je kunt jezelf ook nog een extra beloning geven, als dat jou helpt.
66 dagen challenge

Nog wat extra tips聽

馃憠 Probeer jouw tijd met God rustig op te bouwen; vooral als je merkt dat je moeite hebt met concentreren. Je hoeft niet in 茅茅n keer uren Bijbelstudie achter elkaar te doen. Begin klein: vijf minuten Bijbellezen, muziek maken of worship luisteren.

馃憠 Een dag gemist? Geef niet op! Je kunt beter 茅茅n keer missen en weer doorgaan, dan er meteen maar helemaal mee stoppen

馃憠 Probeer de gewoonte samen met iemand op te bouwen. Op deze manier kunnen jullie elkaar motiveren en heb jij een goede stok achter de deur.

Stille tijd

Misschien lukt het jou wel goed om je telefoon weg te leggen, maar weet je vervolgens niet waar je moet beginnen met stille tijd. We鈥檝e got you! BEAM-redacteur Dani毛lle verzamelde heel veel verschillende manieren waarop jij stille tijd kunt houden. Gegarandeerd dat er een manier tussen zit die bij jou past! Ben je hier benieuwd naar? Lees het hier:  

Meer dan 1000 jongeren leren in een groepsapp God beter kennen 馃ぉ: een samenvatting

Lees ook over:

Meer dan 1000 jongeren leren in een groepsapp God beter kennen 馃ぉ: een samenvatting

Geschreven door

Femke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕