Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thimo’s (17) avondje voetbal eindigde verschrikkelijk: ‘Ik dacht dat ik doodging’

14 september 2022 · Leestijd 4 min

Het moest een leuk avondje voetbal worden voor Thimo (17) en zijn vrienden. Om 21.00 begon de wedstrijd Ajax-Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Eindelijk kon hij zijn favoriete club, Ajax, weer in het echt zien spelen. Deze wedstrijd was natuurlijk extra bijzonder: de klassieker! Maar niemand had kunnen voorspellen hoe deze avond eindigde: “Ik ben nog nooit zo bang geweest.”

De wedstrijd

Tijdens de wedstrijd wordt er fanatiek gezongen en vloog het bier in het rond. Ajax wint met 2-0. Thimo en zijn vrienden vliegen elkaar om de nek. “Dat moment is onbeschrijfelijk!” Thimo’s ogen gaan weer glimmen. De jongens lopen het stadion uit. “Toen begon de chaos. Iedereen wilde tegelijk naar buiten, terwijl er ook nog feest werd gevierd. Ik werd meegesleurd door de menigte en raakte mijn vrienden kwijt.” Buiten is het minder gezellig. “Er stonden honderden Feyenoordsupporters te wachten. Die waren natuurlijk boos, omdat Ajax had gewonnen. Ik vond het maar niks.”

Weerloos

Thimo besluit naar de parkeerplaats te lopen waar zijn vrienden de auto hadden geparkeerd, in de hoop dat zijn vrienden ook die kant op zouden komen. “Het was ver lopen, want dan is het natuurlijk goedkoper parkeren. In het begin liepen er veel andere Ajaxsupporters, maar na een half uur liep ik bijna alleen. Ik had zelf geen autosleutel, dus ik moest wachten tot mijn vrienden er waren. Niemand reageerde ook op mijn appjes.” Na een tijdje komt er een groepje de parkeerplaats op lopen. “Eerst dacht ik dat het mijn vrienden waren, maar ze waren met meer. Ik zag dat ze Feyenoordshirtjes aan hadden. Toen ze mij zagen, kwamen ze mijn kant op.”

“Ik dacht dat ze niet zouden stoppen tot ik dood was.”

“Ik werd bang en wilde wegrennen. Helaas had ik de stoeprand niet gezien en struikelde ik daarover. Voordat ik overeind kon komen, pakte een van de mannen mij aan mijn Ajaxshirt vast. De anderen begonnen mij te schoppen. De man die mij had vastgepakt scheurde mijn shirt los en gooide die weg. Ze pakten ook mijn mobiel en portemonnee af. Ze gingen nog zeker een paar minuten door met schoppen, tot ik mij niet meer verzette. Een scherpe pijn verspreidde zich vanuit mijn borst. Ik snakte naar adem. Ik voelde me zo weerloos en dacht dat ze niet zouden stoppen tot ik dood was.”

“Ik dacht: eindelijk, nu word ik geholpen!”

Uiteindelijk geeft de groep het op en rennen de mannen weg. Thimo laten ze achter, zonder shirt, mobiel en portemonnee. Hij blijft liggen, niet in staat zich te bewegen. “Ik weet niet hoe lang ik daar lag. Ik weet alleen nog maar het overal pijn deed.” Na een kwartier ziet Thimo een man lopen op de straat naast de parkeerplaats. Hij laat zijn hond uit. De hond blaft een paar keer naar Thimo. De baas negeert het volledig. “Het leek wel of hij expres zelfs met een extra grote bocht om mij heenliep. Ik probeerde nog te roepen, maar zelfs dat deed te veel pijn.” Niet lang hierna loopt een groep Ajaxsupporters langs. “Ik zag hun shirtjes en dacht: eindelijk, nu word ik geholpen!” Maar niets is minder waar. Ook zij lopen gewoon door. “Ik weet zeker dat ze me wel zagen. Ik denk dat ze gewoon geen zin hadden in gezeik.”

De redder

Inmiddels ligt Thimo een ruim half uur machteloos op de grond. Dan komt er weer een groepje de parkeerplaats op. “Toen ze dichterbij kwamen, zag ik hun Feyenoordshirtjes. Eén van de jongens rende uit de groep naar mij toe. Ik was zo bang dat ik nog meer klappen zou gaan krijgen.” Thimo kan nog steeds niet opstaan. “Maar toen hij voor mij stond, ging hij op zijn knieën naast mij zitten. Hij trok zijn jas uit en legde die om mij heen. Hij was hier om mij te helpen.”

Het ziekenhuis

De jongens tillen Thimo in hun auto en rijden hem met piepende banden naar het ziekenhuis. Thimo wordt opgenomen en onderzocht. “Ik had een paar gebroken ribben, een gebroken pols en veel kneuzingen en blauwe plekken.” Die nacht hoort Thimo van de dokter dat de Feyenoordsupporter niet alleen zijn redder was, maar dat hij ook nog eens Thimo’s ziekenhuisrekening had betaald. “Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie mijn redder is, maar ik zal hem eeuwig dankbaar blijven.”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt deze je bekend voor? Lees hier het bijbelverhaal.

Patrick (18): 'Ik was zo klaar met het pesten, dat ik hem knock-out sloeg'

Lees ook over:

Patrick (18): 'Ik was zo klaar met het pesten, dat ik hem knock-out sloeg'

Geschreven door

Sophie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡