Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Fields: “Wij willen een brug slaan tussen seculiere en christelijke muziek”

18 december 2019 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Sjoerd van The Fields.

Info

Sjoerd (30) en Lotte (23) vormen samen de band The Fields. Misschien ken je ze nog van de BEAM Talentenjacht van 2016, daar waren ze namelijk ook te horen. Sinds 2015 maken Sjoerd en Lotte samen muziek en afgelopen jaar kwam hun eerste album uit.

Hoe is The Fields ontstaan?

"We kennen elkaar van een bandje uit de kerk. In 2015 trouwde mijn schoonzus en ze vroeg of wij op de bruiloft wilden spelen. Het klikte heel goed tussen Lotte en mij en we besloten samen verder te gaan op muzikaal gebied. Ik was op dat moment al bezig met het opnemen van nummers, maar ik had nog geen visie en wist niet precies wat ik ermee wilde bereiken. Lotte kwam erbij en samen met onze producer Gerrit hebben we afgelopen voorjaar 10 prachtige nummers gereleased!"

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe zou je jullie muziek omschrijven?

"Officieel heet het country pop, maar niet alle liedjes passen daar bij. We houden allebei erg van country dus die keuze was snel gemaakt. De liedjes zijn niet per se bedoeld voor in de kerk, maar ze zijn wel christelijk. We misten zelf liedjes die je relaxt kunt luisteren tijdens je werk of in de auto, die geen aanbiddingsmuziek zijn. Daarom besloten wij ze zelf te maken!"

Wat is jullie doel?

"Wij proberen met onze muziek een brug te slaan tussen seculiere en christelijke muziek. Het mooiste zou zijn als wij christelijke liedjes op seculiere festivals kunnen spelen! Er zit in elk nummer een christelijke boodschap, maar het is een ander genre dan aanbiddingsmuziek. Zo hopen we ook seculiere luisteraars te bereiken!"

Waar komt de naam 'The Fields' vandaan?

"We wonen allebei in Voorthuizen. Lotte komt van een boerderij en zelf heb ik ook veel met het boerenleven, dus in die hoek zochten we naar een naam. Op een veld gebeurt van alles: je kunt zaaien, oogsten, het regent, de zon schijnt. Dit kun je vergelijken met het leven, daar gebeurt ook van alles. Onze liedjes gaan over het leven, ze beschrijven de leuke dingen en de minder leuke dingen. ‘Het Veld’ klinkt niet zo mooi, dus zijn we gegaan voor ‘The Fields’."

Wat zijn jullie toekomstplannen?

"We zijn nu vooral veel bezig met optredens. Het is het belangrijkste dat we er plezier in hebben. We hebben allebei naast The Fields een baan, dus het is echt een hobby. Volgend jaar willen we een akoestische sessie doen. Waarschijnlijk wordt dit een video met drie akoestische liedjes, maar dit staat allemaal nog in de steigers. We hopen dat we nog veel mooie optredens tegemoet gaan. We spelen sowieso op het Strandheem Festival in Opende, daar kijken we erg naar uit. Vorig jaar speelden we op Opwekking, dat was zeker voor herhaling vatbaar!"

Beeld: Memories by Marleen

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡