Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SUMMERCHALLENGE: Wie van BEAM is het eerst op het strand van Katwijk?

4 juli 2023 · Leestijd 6 min

TIJD VOOR EEN SUMMERCHALLENGE! Twee teams van BEAM-redacteurs gaan de uitdaging aan: Wie is er het eerst op het strand in Katwijk? Klinkt simpel, maar dat is het niet... Er zijn namelijk regels zoals: geen geld uitgeven, zelf geen auto mogen besturen en geen hulp van bekenden. Daarbij moeten ze ook nog een gigantisch ijsblok meenemen. Wie is er het eerst op het strand? Volg hier live deze epische summerchallenge en lach je scheel.

09.30 uur: Uitleg van vandaag

Ze hebben er slecht van geslapen, want ze wisten niet wat we gingen doen. Het enige dat ze wisten, is dat ze een paar handschoenen mee moesten nemen, hahaha. Ik ga het ze nu vertellen. Dat ze naar Katwijk moeten zonder geld, zonder zelf auto te rijden en zonder hulp van bekenden. Het team dat het laatste arriveert, moet in zee duiken. O ja, EN ze hebben een heel groot blok ijs mee die ze altijd bij zich moeten houden. Maakt het nog iets moeilijker!

09.40 uur: Ontzettende paniek

De uitleg is gegeven en de teams zijn gevormd. Jelte en Céline vormen een team en Femke, Daniëlle en Merveille. Er is paniek ontstaan omdat iedereen erg bang is dat ze de zee in moeten duiken en er wordt nu haastig overlegd. Jelte: "Fietsen duurt maar drie uur, zullen we dat doen??!" Merveille blijft maar herhalen: "Ik ga echt de zee niet in, ik ga echt de zee niet in." Ik ben erg benieuwd wat ze gaan doen als ze zo om 10.00 uur mogen vertrekken.

10.00 uur: 3, 2, 1 START

De teams zijn gestart! Stem even onder deze post op Instagram wie jij denkt dat er gaat winnen!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

10.30 uur: RUZIE OM EEN LIFT😡

Net de twee teams even gebeld en het blijkt dat ze toevallig op precies dezelfde plek in Hilversum stonden om te liften: WAJO. Er was iemand die een lift kon geven en Jelte en Céline zeggen heel verdrietig dat de lift is 'afgepakt' door het andere team. Juice. Wat zouden Jelte en Céline nu gaan doen? Nu komt het echte karakter van iemand naar boven hè? Als er teleurstelling is. Zoals je op de foto ziet, is team twee erg trots op het feit dat ze de lift hebben kunnen regelen. NOU, IK HOUD JE OP DE HOOGTE!

image00004

11.00 uur: Een nieuw plan voor Jelte en Céline

Ach, die arme Jelte en Céline. Team 2 is er vandoor met een lift en nu wil niemand hen meer meenemen!? Ik heb Jelte even gebeld en ze vertellen trots dat ze een nieuw plan hebben bedacht: "We gaan geld vragen aan mensen in Hilversum zodat we een treinticket naar Leiden kunnen betalen!" Tien minuten later krijg ik te horen dat ze het geld al bij elkaar hebben: WOW SICK. Ze stappen dus elk moment in de trein naar Leiden, maar hebben wel een flinke achterstand, want het andere team is al lang en breed met Jeff (aardige man die hen een lift wilde geven) op de snelweg richting Leiden. 

11.15 uur: Team 2 gaat crazy goed

Team 2 gaat echt als een speer!! Jeff brengt hen helemaal naar Leiden waarna ze nog maar een klein stukje moeten naar Katwijk. Ik (Wilke) ben bang dat ze er zo nog eerder zijn dan ik! Ik bel Jelte en Céline zo even om te checken hoe ver ze al zijn met de trein en hoe ze van Leiden naar Katwijk denken te gaan komen.

11.45 uur: Met een ijsblok op Schiphol

Jelte en Céline hebben intussen hun overstap gehaald op station Schiphol Airport! En het ijsblok gaat natuurlijk nog steeds mee. Ik krijg hilarische video's binnen dat ze met een smeltend ijsblok op de roltrap staan en heel ongelukkig kijken, hahaha. Ze moeten nog twintig minuutjes treinen en dan zijn ze op Leiden. Ze hebben (heel slim) studentenvereniging Ichthus Leiden gebeld om te vragen of iemand voor hen tickets voor de bus tussen Leiden en Katwijk kan kopen. EN DAT WILLEN ZE?!??! Hoe lief is dat. Shoutout naar Ichthus Leiden. Intussen zijn Merveille, Daniëlle en Femke ook in Leiden, dus dat wordt een strijd tegen de klok!!

Celine in trein

12.01 uur: Wilke is op het strand

Ik ben er! Maar goed, ik ben ook gewoon met de auto gegaan. Wel ben ik bij elk tankstation even gestopt om deze liveblog een update te geven. Alles om jullie op de hoogte te houden!! Ik volg de teams met livelocatie op WhatsApp en zie dat ze intussen allebei in Leiden zijn. Benieuwd wie er het snelste is: team 1 met de bus of team 2 met de auto (die ze nog wel moeten vinden). 

ed43d9a1-4b14-44c4-8f14-90d8d867c788

13.03 uur: HET EERSTE TEAM IS ER BIJNA!!

Via WhatsApp zie ik dat allebei de teams ontzettend dichtbij Katwijk zijn. Het team met Daniëlle, Merveille en Femke loopt wel voor, dus ik verwacht dat ze elk moment hier kunnen zijn. Heel bizar hoe snel ze zijn gegaan!! Maar goed, anders moeten ze de zee in en daar hebben ze natuurlijk geen zin in.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

13.17 uur: TEAM 2 IS DE WINNAAR (en is heel blij)

TEAM 2 IS ALS EERSTE BINNEN!! En wat zijn ze blij!!! Het ijsblok hebben ze heel netjes meegenomen en deze is nog best wel heel groot?! Wat een helden. Nu is het wachten op team 1, die hebben het ook supergoed gedaan en waarschijnlijk denken ze dat zij hebben gewonnen. Oeps. 

IMG_0750

13.32 uur: TEAM 1 IS BINNEN (en denkt te hebben gewonnen)

Jelte en Céline zijn ook op het strand!!! Echt heel snel gedaan. Ik loop heel blij op ze af waardoor ze denken dat ze hebben gewonnen. We lopen terug naar het plekje waar ik heb zitten wachten en opeens springen Daniëlle, Merveille en Femke tevoorschijn. Je had de gezichten van Jelte en Céline moeten zien... Of wacht, dat kan ook, check onze stories op Instagram. Jelte valt huilend op de grond en ook bij Céline zie je het besef indalen: 'Ik moet zo die zee in.' Het waait echt hard en de golven zijn hoog, dus dat wordt genieten. 

14.00 uur: DE ZEE IN!!🌊

Het is zover. Jelte en Céline staan klaar om de zee in te rennen. Als je wilt zien hoe dit ging, moet je even onze stories checken op Instagram. En ja, onze opblaaskrokodil Kevin ging natuurlijk mee. Jelte en Céline zijn waardige verliezers, dat mogen we wel zeggen, want ze gaan de zee in alsof er geen kou bestaat. WAT EEN HELDEN!! 

IMG_0915

En jij bent ook een held dat je ons hebt gevolgd via deze liveblog: lekker! Vergeet niet ook even de bewegende beelden te checken via Instagram en morgen komt er een video online op TikTok. GENIETEN!! Hopelijk hebben we je vermaakt met deze summerchallenge en ga jij zelf ook een hele fijne zomer tegemoet :)

Waarom BEAM niet zegt wat een christen wel of niet mag

Lees ook over:

Waarom BEAM niet zegt wat een christen wel of niet mag

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡