Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stuart Little was de beste kinderfilm OOIT!

4 juni 2018 · Leestijd 3 min

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Vandaag worden we opnieuw verliefd op muisje Stuart Little.

Eén aandoenlijk jongetje met een bril, één muis op een skateboard. Het klinkt misschien als een kinderachtig verhaal, maar Stuart Little was allesbehalve dat. De film uit 1999 (voel je je al oud?), was gebaseerd op het boek uit 1945 (zó oud ben je dus niet). Er ging een hele nieuwe wereld voor je open als je deze videoband in de recorder stopte. Een tekenfilm en een echte film door elkaar heen?! Deze film ging je op repeat kijken. Stiekem wilde we allemaal wel in de schoenen van George Little staan. Wie wil er nou niet een geadopteerd muizenbroertje?

Hoewel George niet altijd even gesteld was op Stuart in zijn mini kleertjes, waren wij kijkers al snel verliefd. Ook kat Snowball moet niks van de muis hebben. Langzaam maar zeker wordt Stuart weggewerkt door de vriend van Snowball, Monty, en zijn maffiafamilie. Gelukkig wordt de band tussen George en Stuart steeds beter. Tijdens de boten-race steelt Stuart de show, de winst brengt de broertjes dicht bij elkaar (cute!).

Ook Snowball ziet in dat de Littles de muis juist graag in de familie willen hebben en besluit om de andere maffiakatten weg te jagen en Stuart te redden. Na heel wat drama, spanning en af en toe een traantje, komt uiteindelijk alles natuurlijk weer goed. De Little familie is weer bij elkaar. George kan met Stuart op de hand, samen met zijn ouder op de familiefoto. Eind goed al goed. Het was dan ook dé film die je in de videotheek elke keer uitzocht – tot ergernis van je broer. En nu gaan we even op zoek naar een muis die in onze bestuurbare auto kan zitten!

Ben je nog niet klaar met genieten van nostalgie? Hier vind je nog meer goede herinneringen van vroeger!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡